Universitas Gadjah Mada

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Universitas Gadjah Mada

Ngadeg 19 Desember 1949
Jinis Perguruan Tinggi Negeri
Réktor Prof. Dr. Pratikno, M.Soc.Sc., (2012-2017)
Perenah Yogyakarta, Indonesia
Loka http://www.ugm.ac.id

Universitas Gadjah Mada (basa Inggris: Gadjah Mada University) nyaéta hiji universitas pangkolotna di Indonesia, perenahna di Yogyakarta. Ngadeg ping 19 Desember 1949, Gadjah Mada mangrupa universitas munggaran nu ngadeg saprak Indonésia merdika.

Nalika diadegkeun, Universitas Gadjah Mada ukur boga genep fakultas, kiwari aya 18 fakultas sarta hiji Sekolah Pascasarjana (saméméhna ngaranna Program Pascasarjana), keur S-2 jeung S-3. Universitas Gadjah Mada perenahna di Kampus Bulaksumur Yogyakarta. Sabagéan gedé fakultas nu aya di lingkungan Universitas Gadjah Mada ngawengku sababaraha jurusan/bagéan jeung atawa program studi. Kagiatan Universitas Gadjah Mada diperelekeun dina wangun Tri Dharma Perguruan Tinggi nu kaasup Pendidikan dan Pengajaran, Penelitian jeung Pengabdian kepada Masyarakat.

Réktor[édit | édit sumber]

Réktor UGM mangrupa Pingpinan Eksekutif pangluhurna di Universitas Gadjah Mada nu dipikih ku Senat Universitas dina hiji sidang Senat nu anggotana para Guru Besar katut wawakil Fakultas di lingkungan UGM. Calon-calon nu aya dittepkeun tur dipilih dumasar persaratan nu geus ditetepkeun tur disatujuan ku Majelis Wali Amanat nu mangrupa lembaga legislatif UGM sanggeus UGM resmi jadi Badan Hukum Milik Negara (BHMN)).

Ti saprak ngadeg ping 19 Desember 1949, UGM geus miboga 12 urang Rektor. Pingpinan Universitas munggaran nyaéta Prof. Dr. M. Sardjito (1949-1961) ti Fakultas Kadokteran UGM, nu saméméh katelah Rektor, kalungguhannana nyaéta présidén Universiteit. Rektor nu mangku kalungguhan kiwari nyaéta Prof. Soedjarwadi ti Fakultas Teknik, saméméhna jadi Pembantu Rektor I Bidang Akademik.

Nami-nami para rektor ti taun 1949 tepi ka kiwari nyaéta:

  1. Prof. Dr. M. Sardjito (1949-1961)
  2. Prof. Dr. Ir. Herman Johannes (1961-1966)
  3. drg. M. Nazir Alwi (1966-1967)
  4. Drs. Soepojo Padmodipoetro, MA (1967-1968)
  5. Prof. Dr. Soeroso H. Prawirohardjo, MA (1968-1973)
  6. Prof. Dr. Sukadji Ranuwihardjo, MA (1973-1981)
  7. Prof. Dr. Teuku Jacob, MS, DS (1981-1986)
  8. Prof. Dr. Koesnadi Hardjasoemantri, SH,ML (1986-1990)
  9. Prof. Dr. Ir. Mohammad Adnan (1990-1994)
  10. Prof. Dr. Soekanto H. Reksohadiprodjo, M.Com (1994-1998)
  11. Prof. Dr. Ichlasul Amal, MA (1998-2003)
  12. Prof. Dr. Sofian Effendi, MPIA (2004-2007)
  13. Prof. Ir. Soedjarwadi, M.Eng., Ph.D. (2007-...)

Tumbu luar[édit | édit sumber]