Kabupatén Gunung Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kabupatén Gunung Kidul
Logo Kabupaten GunungKidul.jpg

Lambang Kabupatén Gunung Kidul
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator Kabupaten Gunung Kidul.png

Peta lokasi Kabupatén Gunung Kidul
Motto Handayani
Propinsi Yogyakarta
Ibukota Wonosari
Lega Wilayah 1.485,36 km2
Kordinat
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
748.119 jiwa (2010)
503,66 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
18
144
Dasar hukum UU No. 15 Tahun 1950
Tanggal 8 Agustus 1950
Bupati Hj. Badingah, S.Sos.
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0274
DAU Rp. 572.300.004.000,- (2011)

Ramatloka: www.bantulkab.go.id

Kabupatén Gunung Kidul, nyaéta salahiji kabupatén di Propinsi Yogyakarta. Ibu kotana nyaéta Wonosari.

Babagian administratif[édit | édit sumber]

  • Kacamatan Gedangsari
  • Kacamatan Girisubo
  • Kacamatan Karangmojo
  • Kacamatan Ngawen
  • Kacamatan Nglipar
  • Kacamatan Paliyan
  • Kacamatan Panggang
  • Kacamatan Patuk
  • Kacamatan Playen
  • Kacamatan Ponjong
  • Kacamatan Purwosari
  • Kacamatan Rongkop
  • Kacamatan Saptosari
  • Kacamatan Semanu
  • Kacamatan Semin
  • Kacamatan Tanjungsari
  • Kacamatan Tepus
  • Kacamatan Wonosari


Flag of Indonesia.svg