Saptu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saptu (basa Indonésia: Sabtu) nyaéta poé katujuh dina saminggu. Saptu asalna tina basa Ibrani sabbat nu hartina "manéhna eureun". Ngaran séjén keur Saptu nyaéta Saniscara tina basa Sangsakerta nu hartina planét Saturnus. Basa séjén keur Saptu aya dina basa Jawa, nyaéta tumpek. Di Bali mah tumpek téh keur poé Saptu Kliwon.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png