2 Nopémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

2 Nopémber nyaéta poé ka-306 dina sataun (ka-307 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 59 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1899 – Kaum Boer ngamimitian ngepung Kota Ladysmith nu ditempatan ku Inggris nu lumangsung salila 118 poé dina Perang Boer Kadua.
  • 1912Bulgaria ngéléhkeun Kasultanan Turki Ustmani dina Patempuran Lule Burgas sarta muka jalan pikeun asup ka Konstantinopel.
  • 1914 – Karajaan Rusia nyatakeun perang ka Kasultanan Turki dina Perang Dunia I ngabalukarkeun ditutupna Selat Dardanella.
  • 1917Déklarasi Balfour ngaproklamirkeun dukungan Inggris pikeun “diwangunna hiji padumukan nasional di Palestina pikeun urang-urang Yahudi,” ku pamahaman nu atra yén “teu kudu milampah naon-naon pikeun kamungkinan karugian hak-hak agama jeung sipil pikeun komunitas non-Yahudi nu geus ngeusian ti heula.”
  • 1920 – Di Amérika Sarikat, KDKA Pittsburg mimiti siaran minangka stasiun radio komérsil munggaran.
  • 1936The British Broadcasting Corporation nyieun Layanan Télévisi BBC, minangka layanan “high definition" nu munggaran di dunia. Taun ’64 ganti jadi BBC1, tur masih kénéh jalan nepi ka kiwari.
  • 1949Konferénsi Méja Bunder Indonésia – Walanda di Den Haag, di mana Walanda satuju pikeun nyérénkeun kakawasaan ka Indonésia Sarikat.
  • 1951 – Genep rébu tentara Inggris miang ka Mesir pikeun mareman kakacoan di zona Terusan Suéz.
  • 1951 – Dina Perang Koréa, sapeleton Résimén Kanada mertahankeun hiji area vital ngalawan sabatalion pinuh pasukan Cina dina Patempuran Song-gok Spur. Campuh lumangsung semet ka isuk-isuk poé isukna.
  • 1956Israél ngarebut Jalur Gaza.
  • 1963 – Présidén Viétnam Kidul Ngô Đình Diệm dipaténi dina hiji kudéta militer.
  • 1964Raja Saud ti Arab Saudi diléngsérkeun dina hiji kudéta kulawarga, sarta digantikeun ku dulur sabapana, Faisal.
  • 1984 – Velma Barfield, palaku panelasan noron jadi awéwé munggaran nu diéksékusi mati di AS ti saprak taun 1962.
  • 1986 – Sandera AS, David Jacobsen, dibébaskeun di Béirut sabada 17 bulan ditawan.
  • 1999 – Rajapati Xerox, Bryan Koji Uyesugi nembak dalapan jalma, maténi genep batur gawé jeung pangawasna. Mangrupakeun kajadian panelasan masal pangparahna dina sajarah Hawaii.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png