Korn

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Personil Korn

Korn atawa KoЯn nyaéta grup musik rock anu idéntik jeung aliran nu metal, alternatp jeung metal progesif asal Kalifornia, Amerika Serikat[1]. Ieu grup musik dibentuk di Bakersfield, Kalifornia anu awalna lima anggota, di antara: Jonathan Davis, Reginald "Fieldy" Arvizu,James "Munky" Shaffer, David Silveria jeung Brian "Head" Welch[2]. Personil Korn nu ayeuna nyaéta Reginald "Fieldy" Arvizu - bass, Jonathan Davis - vokal, Ray Luzier - drum jeung James "Munky" Shaffer - gitar[2]. Musik-musik Korn loba ngusung téma rasa kuciwa, téma-téma demonic, jsté[2].

Karir[édit | édit sumber]

Korn ngarilis album demo pertamana taun 1993 kalayan judul NEIDERMEYER'S MND[3]. Album studiona anu dijudulan KORN dirilis taun 1994[1][2]. Taun 1996, Korn ngarilis album LIFE IS PEACHY[2][3]. Korn nyieun terobosan anyardina album FOLLOW THE LEADER anu asup jadi jawara dina Billboard 200 taun 1998[2]. Korn ngasupkeun unsur-unsur hip-hop, sési ritem, jeung éfék keyboard pikeun ngahasilkeun aliran rap-rock[2]. Diteruskeun ku album ISSUES anu dirilis taun 1999[1][2]. taun 2002, Korn nagrilis album UNTOUCHABLE anu diteruskeun ku album TAKE a LOOK in the MIRROR[2]. Album SEE YOU ON THE OTHER SIDE dirilis taun 2005, ditutup ku album REMEMBER WHO YOU ARE dina taun 2010[2]. Lian ti éta, Korn ngarilis album kompilasi GREATEST HITS HITS VOL 1, LIVE AND RARE, MTV UNPLUGGED: KORN jeung KORN COVERS, sarta loba singlena anu payu di Pasar musik dunya[1]

Réfréénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Korn-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i j (en)Korn-rockabout (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  3. a b (en)Korn-Latsfm.com (diaksés tanggal 10 Nopémner 2011)


Nulis.jpg