26 Nopémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

26 Nopémber nyaéta poé ka-330 dina sataun (ka-331 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 35 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1778 – Di Kapuloan Hawaii, Kaptén James Cook jadi urang Éropa munggaran nu ngadatangan Maui.
  • 1812 – Patempuran Berezina dimimitian nalika Napoleon mundur ti Rusia.
  • 1922 – Howard Carter jeung Lord Carnarvon jadi jalma-jalma munggaran nu asup ka makam Firaun Tutankhamun ti saprak 3.000 taun katukang.
  • 1939 – Témbakan Mainila: Pasukan Soviét nyieun-nyieun kajadian nu dijadikeun alesan pikeun ngamimitian Perang Usum Tiis ngalawan Finlandia opat poé ti harita.
  • 1943Perang Dunia II: HMT Rohna (kapal pausahaan Inggris-India) ditilemkeun ku pasawat Luftwaffe (Angkatan Udara Jérman) dina hiji serangan di Béjaïa Méditerania kaler. Aljazair.
  • 1944 – Perang Dunia II: Rokét V-2 Jérman narajang hiji toko Woolworth di London, Inggris. Nelasan 168 jalma.
  • 1950Perang Koréa: Pasukan RRC mesatkeun hiji serangan walesan rohaka di Koréa Kalér ka pasukan Koréa Kidul jeung pasukan PBB (Patempuran Bangawan Ch'ongch'on jeung Patempuran Waduk Chosin), mupus pangharepan kana réngséna perang sacara gancang.
  • 1968 – Perang Viétnam: Pilot hélikopter Angkatan Udara Amérika Sarikat, James P. Fleming, nyalametkeun unit Pasukan Khusus Angkatan Bersenjata nu katingker ku témbakan Viétkong. Manéhna tuluy meunang Madali Kahormatan.
  • 1970 – Di Basse-Terre, Guadeloupe, cihujan 1,55 inchi (38,1 mm) dina samenit, pangbadag-badagna hujan nu pernah kacatetkeun.
  • 1976 – "Anarchy in the U.K.", singel munggaran Sex Pistols, dipedalkeun, alamat datangna wirahma punk rock.
  • 1983 – Di London, 6.800 emas batangan saharga ampir £26 juta (poundstérling harita) dipaling ti gudang Brink's-Mat di Bandara Heathrow.
  • 1998 – Tabrakan karéta di Khanna, Ludhiana, India. Korban 212 jiwa.
  • 1999 – Lini Ambrym, 7,5 Mw ngoyag Vanuatu sarta disusul tepus ku tsunami. Sapuluh maot jeung 40 taratu.
  • 2004 – Manuk Poʻouli pamungkas (manuk pangisep madu) paéh alatan malaria manuk di Pusat Konservasi Manuk Maui di Olinda, Hawaii méméh kaburu dikawinkeun, ngajadikeun spésies éta kamungkinan geus tumpur.
  • 2004 – Lini 6.3SR di Nabire, Propinsi Papua, korban 32 jalma, tatu 130-213 urang.
  • 2008 – Rangkéan Serangan Mumbai ku Laskar at-Toyib ti Pakistan, dimimitian.
  • 2011 – Pasukan NATO nyerang pos pamariksaan Pakistan dina hiji kasalahan tétémbakan, nelasan 24 soldadu sarta natuan 13 séjénna.
  • 2011 – Jambatan Kutai Kartanegara nu keur dioméan, rugrug ka Leuwi Mahakam, 24 maot, 12 teu katimu sarta puluhan taratu.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png