5 Séptémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
<< Séptémber >>
Min Sen Sal Reb Kem Jum Sap
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

5 Séptémber nyaéta poé ka-248 dina sataun

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1596 - Pamingpin armada kapal Walanda, Cornelis de Houtman disandera di Banten.
  • 1781 - Perang Révolusi Amerika, Perancis ngirimkeun 24 kapal perangna dipingpin ku Comte de Grasse. Ngéléhkeun pasukan Inggris pingpinan Laksamana Graves dina Patempuran Cheasepeak, sarta nalingker Cornwallis.
  • 1793 - Révolusi Perancis ku George Danton.
  • 1839 - Perang Candu dimimitian di China.
  • 1905 - Perjangjian Portsmouth, mungkas Perang Rusia - Jepang, dimédiasi ku Présidén Theodore Roosevelt.
  • 1965 - Cassius Clay (Muhammad Ali) meunangkeun madali emas tinju Olimpiade Roma, ngéléhkeun Zbigniew Pietrzykowski ti Polandia.
  • 1972 - Milisi Paléstina nyandera atlét Israél dina Olimpiade Munich pikeun dituker ku 234 tahanan Paléstina, Pamaréntah Jérman nolak negosiasi, antukna 11 atlét Israél, 5 anggota milisi jeung 1 polisi Jérman maot.
  • 1986 - Pangbajagan pasawat Pan AM 73 di Bandara Karachi, 20 jalma maot.
  • 2005 - Mandala Air Lines 91 ragrag di Médan, 99 urang panumpang sarta 44 urang nu katinggang maraot.

Nu babar[édit | édit sumber]

  • 1848 - Penjahat Amerika, Jesse James, Kerney, Missouri, AS.
  • 1946 - Vokalis Queen, Freddy Mercury, Stone Town, Zanzibar.
  • 1951 - Béntang filem Amérika, Michael Keaton, Kolbermoor, Jerman.
  • 1973 - Aktris Amerika, Rose McGowan, Florence, Italia.

Nu pupus[édit | édit sumber]

  • 75 - Kaisar China ti Dinasti Han, Kasiar Ming, Luo Yang China, 47 taun.
  • 1857 - Filusuf ogé Sosiolog Perancis, Auguste Comte, Paris, Perancis, 59 taun.
  • 1949 - Pahlawan nasional, Robert Wolter Mongonsidi, Makasar, Indonesia, 24 taun.
  • 1984 - Maten wakil présidén Indonésia, Adam Malik, Bandung, Indonésia, 67 taun.
  • 1995 - Aktor Benyamin Sueb, Jakarta, Indonésia, 57 taun.
  • 1997 - Panampa Nobél perdamaian, Ibu Teresa, Kolkata, India, 87 taun.
  • 2000 - Pahlawan Nasional, A.H. Nasution, Jakarta, Indonésia, 82 taun.
  • 2005 - Gubernur Sumatera Utara ka 13 & 14, Raja Inal Siregar (67 taun) jeung Tengku Rizal Nurdin, (57 taun), dina kacilakaan Pasawat Mandala di Medan.

Poé peré[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png