11 Méi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

11 Méi nyaéta poé ka-131 dina sataun (ka-132 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 234 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1751 – Rumah Sakit Pennsylvania diadegkeun ku Dr. Thomas Bond jeung Benjamin Franklin.
  • 1792Robert Gray maréntahkeun ékspédisi kahiji ka Leuwi Kolombia.
  • 1800 – Ahli ilmu alam Perancis, Jean-Baptiste Lamarck medarkeun kuliah munggaran nu ngébréhkeun téori évolusina di Muséum national d'histoire naturelle di Paris, Perancis.
  • 1812 – PM Inggris, Spencer Perceval ditelasan ku John Bellingham di lobi Gedong Parlemén, London. Ironisna turunan duanana jagana bakal kapilih di Parlemén dina waktu nu sarua.
  • 1833 – Kapal Lady of the Lake neunggar gunung és di leupas Newfoundland sarta tuluy tilelep, 256 panumpang jeung kru maraot.
  • 1846 – Présidén James K. Polk ngajak kana Déklarasi Perang ka Méksiko, ngamimitian Perang Méksiko-Amérika.
  • 1858Minnesota diaku minangka nagara bagéan AS nu ka-32.
  • 1880 – Tujuh jalma palastra dina Tragedi Mussel Slough, hiji ngadu témbakan di California.
  • 1891Skandal Otsu: Wanci keur nganjang ka Jepang, Pangéran Nicholas (jagana jadi Tsar Nicholas I) salamet tina hiji usaha pamaténian.
  • 1943Perang Dunia II: Pasukan Amérika nyerang Pulo Attu di Kapuloan Aleutian dina usahana pikeun ngusir pasukan Jepang.
  • 1945 – Perang Dunia II: Di leupas basisir Okinawa, pasawat induk AS Bunker Hill ditarajang ku dua kamikaze.
  • 1960Adolf Eichmann ditéwak ku Mossad di Argéntina.
  • 1970 – Tornado Lubbock Taun 1970, di Lubbock, Texas, nelasan 26 jalma sarta ngakibatkeun karusakan saharga $250 juta dollar.
  • 1985 – Genep puluh genep panongton maraot sarta leuwih ti 200 lianna taratu nalika Stadion Bardford City kahuruan.
  • 1996 – Samiangna ti Miami, seuneu mimiti hurung alatan panyimpenan génerator oksigén kimia nu teu bener di ruang kargo nu Atlanta-bound ValuJet Flight 592 ngakibatkeun pasawat Douglas DC-9 éta murag ka Florida Everglades, nelasan kabéh 110 jalma di sajeroeunna.
  • 1997Deep Blue, pamaén catur super komputer, ngéléhkeun Garry Kasparov dina tanding ulang pamungkas, jadi komputer munggaran nu ngéléhkeun juara dunia catur dina format laga klasik.
  • 1998 – India ngajalankeun tilu uji coba bom atom di sahandapeun taneuh di Pokhran.
  • 2010David Cameron jadi perdana menteri Inggris.
  • 2013 – Lima puluh dua jalma palastra dina hiji pangeboman di Reyhanli, Turki.
  • 2014 – Lima belas jalma palastra sarta 46 lianna tatu di Kinshasa dina hiji kakacoan nu diakibatkeun ku gas cipanon nu dialungkeun ku pulisi kana hiji pertandingan bola.
  • 2015 – Rékor lelang karya seni: Karya Picasso The Women of Algiers (Vérsi ‘O’) kajual AS$179,3 juta di Christies di New York.
  • 2016 – Saratus tilu jalma maraot dina hiji pangeboman ISIL di Baghdad.
  • 2019 – Serangan militan ka Hotél Zaver Pearl-Continental, Pakistan, nelasan lima jalma, Tentara Pangbébasan Balochistan ngaku tanggung jawab.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png