Andrés Iniesta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andrés Iniesta
Andrés Iniesta.jpg
Iniesta, 2017
Informasi pribados
Nami lengkep Andrés Iniesta Luján
Lahir 11 Méi 1984 (1984-05-11) (yuswa 36)
Tempat lahir Fuentealbilla, Spanyol
Luhur 1.71 m (5 ft 7 in)[1]
Posisi Gelandang
Informasi klub
Klub ayeuna Vissel Kobe
Nomor 8
Karir junior
1994–1996 Albacete
1996–2001 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2001–2003 Barcelona B 54 (5)
2002–2018 Barcelona 442 (35)
2018– Vissel Kobe 23 (3)
Tim nasional
2000 Spanyol U-15 2 (0)
2000–2001 Spanyol U-16 7 (1)
2001 Spanyol U-17 4 (0)
2001–2002 Spanyol U-19 7 (1)
2003 Spanyol U-20 7 (3)
2003–2006 Spanyol U-21 18 (6)
2004-2005 Katalonia 2 (0)
2006–2018 Spanyol 131 (13)
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 18 Mei 2019.

Andrés Iniesta (gumelar di Fuentealbilla, Spanyol, 11 Méi 1984; umur 36 taun) saurang pamaen bal asal Spanyol anu ayeuna ngabéla klub Vissel Kobe sareng tim nasional Spanyol. Diputerna salaku gelandang.[2][3][4][5][6] Andrés Iniesta ogé ngagaduhan peran anu penting dina judul tim nasional Spanyol Spanyol, Piala Dunia 2010 kalayan tujuan anu hadé ngalawan Belanda.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Football pictogram.svg