Andrés Iniesta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Andrés Iniesta
Andrés Iniesta (cropped).jpg
Iniesta, 2017
Informasi pribados
Nami lengkep Andrés Iniesta Luján
Lahir 11 Méi 1984 (1984-05-11) (yuswa 38)
Tempat lahir Fuentealbilla, Spanyol
Luhur 1.71 m (5 ft 7 in)[1]
Posisi Gelandang
Informasi klub
Klub ayeuna Vissel Kobe
Nomor 8
Karir junior
1994–1996 Albacete
1996–2001 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2001–2003 Barcelona B 54 (5)
2002–2018 Barcelona 442 (35)
2018– Vissel Kobe 23 (3)
Tim nasional
2000 Spanyol U-15 2 (0)
2000–2001 Spanyol U-16 7 (1)
2001 Spanyol U-17 4 (0)
2001–2002 Spanyol U-19 7 (1)
2003 Spanyol U-20 7 (3)
2003–2006 Spanyol U-21 18 (6)
2004-2005 Katalonia 2 (0)
2006–2018 Spanyol 131 (13)
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 18 Mei 2019.

Andrés Iniesta (gumelar di Fuentealbilla, Spanyol, 11 Méi 1984; umur 38 taun) saurang pamaen bal asal Spanyol anu ayeuna ngabéla klub Vissel Kobe sareng tim nasional Spanyol. Diputerna salaku gelandang.[2][3][4][5][6] Andrés Iniesta ogé ngagaduhan peran anu penting dina judul tim nasional Spanyol Spanyol, Piala Dunia 2010 kalayan tujuan anu hadé ngalawan Belanda.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Football pictogram.svg