7 Maret

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

7 Maret nyaéta poé ka-66 dina sataun (ka-67 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1573 – Hiji perjangjian daméy ditanda tangan antara Kasultanan Utsmani jeung Républik Vénesia, mungkas Perang Utsmani-Vénesia sarta muguhkeun Siprus tetep dina kakawasaan Utsmani.
  • 1799Napoleon Bonaparte ngarebut Jaffa di Palestina sarta pasukanna maténi leuwih ti 2.000 tawanan Albania.
  • 1814Kaésar Napoleon I ti Perancis meunangkeun Patempuran Craonne.
  • 1876Alexander Graham Bell meunangkeun patén pikeun panyiptaan naon nu ku manéhna disebut minangka “telepon”.
  • 1900 – Kapal laut Jérman SS Kaiser Wilhelm der Grosse jadi kapal munggaran nu ngirimkeun sinyal tanpa kabel ka basisir.
  • 1902 – Perang Boer Kadua: Kaum Boer, dipingpin ku Koos de la Rey, nibankeun kaéléhan tohaga ka Inggris ti saprak dimimitianna perang, di Tweebosch.
  • 1936 – Ngawalan Perang Dunia II: Ngalanggar Pakta Locarno jeung Perjangjian Versailles, Jérman nempatan Rhineland.
  • 1945Perang Dunia II: Pasukan Amérika ngarebut Jambatan Ludendorff di saluhureun Leuwi Rhine di Remagen.
  • 1950 – Perang Tiis: Uni Soviét ngaluarkeun pernyataan nu ngabantah yén Klaus Fuchs téh mata-mata Soviét.
  • 1965 – Minggu Getih: Sakumpulan 600 jalma nu pawéy pikeun hak-hak sipil sacara brutal diserang ku pulisi nagara jeung pulisi local di Selma, Alabama.
  • 1967Majelis Permusyawaratan Rakyat Samentara (MPRS) nyabut mandat Sukarno minangka présidén Indonésia.
  • 1968Perang Viétnam: Amérika Sarikat jeung Militer Viétnam Kidul ngamimitian Operasi Truong Cong Dinh pikeun ngusir Viét Kong ti wilayah sabudeureun Mỹ Tho.
  • 1971 – Syéh Mujibur Rahman, pamingpin pulitik Pakistan Wétan harita (kiwari Bangladesh), ngirimkeun pidato 7 Maret-na nu basajarah di Tegal Rececourse (kiwari Suhrawardy Udyan) di Dhaka.
  • 1987 – Pangbantéyan Lieyu: Militer Taiwan ngabantéy 19 urang pangungsi Viétnam nu teu mawa pakarang di Donggang, Lieyu, Kinmen.
  • 1989 – Iran jeung Karajaan Inggris megatkeun hubungan diplomatik sabada paséa ngeunaan Salman Rushdie jeung novel kontroversial, Ayat-Ayat Sétan.
  • 2006Lashkar-e-Taiba mesatkeun sarangkéyan pangeboman di Varanasi, India.
  • 2007 – Kadurukna pesawat Garuda Indonésia nu kakara eunteup di Bandara Adi Sucipto, Jogjakarta, ti Jakarta, ngabalukarkeun palastrana puluhan panumpang nu di antarana aya sababaraha tokoh nasional.
  • 2009Real IRA nelasan dua soldadu Inggris jeung nyideraan dua urang sipil di Barak Massereene, korban munggaran ti pihak militer Inggris di Irlandia Kalér ti saprak réngséna The Troubles.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

https://en.wikipedia.org/wiki/March_7

Nuvola apps clock.png