Stasion Wanaraja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Wanaraja

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WNR.png
  • Singgetan: WNR
  • Nomor: 1824
Stasiun Wanaraja, 2020.jpg
Stasion Wanaraja anu geus dirénovasi
LokasiWanasari, Wanaraja, Garut, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°09′54″S 107°58′36″E / 7.165026°S 107.976733°E / -7.165026; 107.976733Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°09′54″S 107°58′36″E / 7.165026°S 107.976733°E / -7.165026; 107.976733
Luhur+692 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 9+100 lintas Cibatu-Cikajang[1]
Jumlah péron2 (dua peron sisi yang tinggi)
Jumlah jalur2 (jalur 1: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka14 Agustus 1889
Ditutup1983
Tanggal penting
Dibuka deuiTBA
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
  • Tebeng "Krian" (nepi ka 1983)
  • Mekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis (2019-kiwari)
Lokasi dina peta

Stasion Wanaraja (WNR) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna d Wanasari, Wanaraja, Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +692 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Pasirjéngkol, Stasion Garut, jeung jalur KA Cibatu-Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés di bulan Pébruari 2020.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Mati 30 Tahun, Jalur KA Cibatu-Garut Bakal Hidup Kembali Pekan Depan". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
Stasion Pasirjéngkol
Stasion saenggeusna:
Stasion Garut
KA Galunggung Nagreg.jpg