Stasion Cibatu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibatu
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CB.png
  • Singgetan: CB
  • Nomor: 1613
Stasiun Cibatu Depan.jpg
Stasion Cibatu ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanCibatu
DésaCibatu
Kodeu pos44185
Sajarah
Dibuka1889
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+612 m
Perenahna[2]km 213+631 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPangandaran, Kahuripan, Pasundan, Serayu Pagi, Galunggung, Lokal Bandung Raya (Cibatu - Padalarang), jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétSistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péron4
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya, iwal ti KA lokal, maké tikét thermal
Tempat ibadah: Aya
Stasion Cibatu, 2018

Stasion Cibatu (CB) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Cibatu, Cibatu, Garut. Stasion ieu dilayanan ku karéta api kelas ékonomi jeung karéta api lokal di antarana karéta api lokal Cibatu-Padalarang jeung Karéta api lokal Cibatu.

Stasion ieu boga opat jalur, jalur dua minangka jalur lurus. Baheula stasion ieu kaasup stasion anu gedé, lantaran boga turntable, dipo lokomotip, sarta ti stasion ieu aya jalur percabangan ka Garut jeung Cikajang.

Di jaman Kolonial Walanda, stasion ieu sok ramé. Di hareup stasion sok ngajajar taksi-taksi milik hotél-hotél di Garut anu siap nganteur panumpang ka tempat wisata di Garut. Malahan taun 1927, komédian légéndaris Charlie Chaplin pernah nganjang ka stasion ieu, pas manéhna liburan di Garut.

Taun 1983, pas jalur Cibatu - Garut - Cikajang ditutup, dipo lokomotip stasion Cibatu robah fungsi jadi subdipo.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Éksekutip jeung Ékonomi AC Prémium[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Arah kulon stasion Cibatu

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Leuwigoong
Stasion saenggeusna:
Stasion Warungbandrék
Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Cikoang


Stasiun Selatan Bandung.jpg