Stasion Warungbandrék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Warungbandrék
  • Singgetan: WB
  • Nomor: 1614
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanCibatu
DésaSukalilah
Kodeu pos44185
Sajarah
Dibuka1893
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+612 m
Perenahna[2]km 219+575 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Warungbandrék (WB) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sukalilah, Cibatu, Garut. Stasion ieu diaranan Warungbandrék lantaran aya warung di deukeut stasion anu ngajual bandrék, inuman khas Sunda. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cibatu
Stasion saenggeusna:
Stasion Bumiwaluya


Stasiun Selatan Bandung.jpg