Stasion Warungbandrék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Warungbandrék

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WB.png
  • Singgetan: WB
  • Nomor: 1614
LokasiSukalilah, Cibatu, Garut, Jawa Kulon, 44185
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°03′53″S 108°00′25″E / 7.064672028064445°S 108.00697267055511°E / -7.064672028064445; 108.00697267055511Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°03′53″S 108°00′25″E / 7.064672028064445°S 108.00697267055511°E / -7.064672028064445; 108.00697267055511
Luhur+612 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 219+575 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Warungbandrék (WB) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sukalilah, Cibatu, Garut. Stasion ieu diaranan Warungbandrék lantaran aya warung di deukeut stasion anu ngajual bandrék, inuman khas Sunda. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cibatu
Stasion saenggeusna:
Stasion Bumiwaluya