Stasion Bumiwaluya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bumiwaluya
  • Singgetan: BMW
  • Nomor: 1615
KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg
Karéta api Mutiara Selatan ngaliwat langsung di émplasemén stasion Bumiwaluya
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Garut
Kacamatan Malangbong
Désa Citéras
Kodeu pos 44188
Sajarah
Dibuka 1893
Ngaran saméméhna Stasiun Malangbong
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +641 m
Perenahna[2] km 228+350 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Bumiwaluya (BMW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Citéras, Malangbong, Garut. Stasion ieu baheula ngaranna Stasion Malangbong lantaran perenahna anu di kacamatan Malangbong. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Dumasar kana gapéka 2017 (révisi per 2 Januari 2018), stasion ieu ngalayanan pasilangan karéta api, diantarana:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Warungbandrék
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeundeuy


Stasiun Selatan Bandung.jpg