Stasion Bumiwaluya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bumiwaluya
  • Singgetan: BMW
  • Nomor: 1615
KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg
Karéta api Mutiara Selatan ngaliwat langsung di émplasemén stasion Bumiwaluya
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanMalangbong
DésaCitéras
Kodeu pos44188
Sajarah
Dibuka1893
Ngaran saméméhnaStasiun Malangbong
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+641 m
Perenahna[2]km 228+350 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Bumiwaluya (BMW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Citéras, Malangbong, Garut. Stasion ieu baheula ngaranna Stasion Malangbong lantaran perenahna anu di kacamatan Malangbong. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Dumasar kana gapéka 2017 (révisi per 2 Januari 2018), stasion ieu ngalayanan pasilangan karéta api, di antarana:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Warungbandrék
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeundeuy


Stasiun Selatan Bandung.jpg