Stasion Bumiwaluya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bumiwaluya

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BMW.png
  • Singgetan: BMW
  • Nomor: 1615
KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg
Karéta api Mutiara Selatan ngaliwat langsung di émplasemén stasion Bumiwaluya
LokasiCitéras, Malangbong, Garut, Jawa Kulon, 44188
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°03′31″S 108°04′14″E / 7.058605309467665°S 108.07056047022343°E / -7.058605309467665; 108.07056047022343Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°03′31″S 108°04′14″E / 7.058605309467665°S 108.07056047022343°E / -7.058605309467665; 108.07056047022343
Luhur+641 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 228+350 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Ngaran saméméhnaMalangbong
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Bumiwaluya (BMW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Citéras, Malangbong, Garut. Stasion ieu baheula ngaranna Stasion Malangbong lantaran perenahna anu di kacamatan Malangbong. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Dumasar kana gapéka 2017 (révisi per 2 Januari 2018), stasion ieu ngalayanan pasilangan karéta api, di antarana:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Warungbandrék
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeundeuy