Karéta api Lodaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Lodaya
KA Lodaya Tasikmalaya.jpg
Karéta api Lodaya datang ka stasion Tasikmalaya
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Lodaya nyaéta layanan karéta api nu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Stasion Solo Balapan.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 6 Jogja.[1] Asalna karéta ieu ngaranna Karéta api Senja Mataram/Pajajaran, rélasi Bandung - Yogyakarta.[1] Tapi, ti mimiti rutena diperpanjang nepi ka Solo Balapan, ngaranna dirobah jadi KA Lodaya.[1]

Mimitina, KA Lodaya maké rangkéan Éksekutip-Bisnis, ngan ti ahir bulan Oktober 2018, rangkéanna diganti jadi Éksekutip-Ékonomi AC Prémium kaluaran 2018 (K1 18 + K3 18).

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Kecap "Lodaya" téh mangrupa akronim ti ngaran stasion paeureunan ahir, nyaéta SOLO-BANDUNG RAYA.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 4 karéta éksekutip (K1 18 SLO)
  • 4 karéta ékonomi AC prémium (K3 18 SLO)
  • 1 karéta makan (M1 SLO)
  • 1 karéta pembangkit (P)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Lodaya dijalankeun 4 kali (isuk-isuk jeung peuting).[1] Misalna, Karéta Lodaya pagi indit ti Bandung isuk-isuk nepi ka Solo Balapan soré (jeung sabalikna).[1] Karéta Lodaya malam berangkat di Bandung peuting nepi ka Solo Balapan isuk-isuk (jeung sabalikna).[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j http://www.railway.web.id/2015/07/jadwal-dan-harga-tiket-ka-lodaya.html?m=1 (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. Tribun: KA Lodaya Tabrak Batu di Kebumen (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  3. a b c Republika: KA Lodaya Anjlok di Tasikmalaya (id) diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI


KA Galunggung Nagreg.jpg