Stasion Solo Balapan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Solo Balapan
  • Singgetan: SLO
  • Nomor: 3130
Solo Balapan Station (front).jpg
Stasiun Solo Balapan
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kota Surakarta
Kacamatan Banjarsari
Alamat Jalan Gajah Mada
Sajarah
Dibuka 1873
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta.
Kelas stasion[1] I
Kaluhuran +93 m
Layanan Tingali di handap
Lokasi dina peta
Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Purwosari Balapan Jebres.jpg" nor "Template:Location map Purwosari Balapan Jebres.jpg" exists.
Karéta api Prambanan Éksprés di Stasion Solo Balapan. 2003

Stasion Solo Balapan nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Gilingan, Banjarsari, Surakarta.[2] Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna di Surakarta jeung di Jawa Tengah.[2] Stasion ieu ngalayanan karéta kelas éksekutip jeung bisnis, sedengkeun pikeun karéta api ékonomi dilayanan di Stasion Purwosari.[2] Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[2] Stasion ieu jadi inspirasi pikeun judul lagu congdut anu diciptakeun ku Didi Kempot, nyaéta Stasiun Balapan[2]

Stasion ieu dibagi jadi 2 émplasemen, nyaéta émplasemen kalér jeung kidul.[2] Émplasemen kalér anu boga 7 jalur dihususkeun pikeun karéta angkutan semén jeung tempat parkir pikeun Karéta api Argo Lawu, Karéta api Argo Dwipangga, Karéta api Senja Utama Solo, jeung Karéta api Lodaya.[2] Sedengkeun émplasemen kidul anu boga 5 jalur mah dipaké pikeun kadatangan jeung kaberangkatan karéta panumpang.[2]

Karéta api anu dilayanan[édit | édit sumber]

Lokomotip BB 200-03 ngadagoan sinyal berangkat di Solo Balapan. Ti kajauhan, Gunung Merapi jeung Gunung Merbabu (kahalang lokomotip)

Karéta anu dilayanan di stasion ieu nyaéta:[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d e f g h Informasi stasiun Solo Balapan (id) diakses tanggal 4 Maret 2016
  3. Kereta api di Solo Balapan (id) diakses tanggal 4 Maret 2016
Jalur karéta api Purwosari-Kertosono
Stasion saméméhna:
Stasion Purwosari
Stasion saenggeusna:
Stasion Solo Jebres


Batutulis Station.jpg