Karéta api Bandara Internasional Adi Soemarmo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Bandara Internasional Adi Soemarmo
KA BANDARA DI SOLO BALAPAN.jpg
KA BIAS di Stasion Solo Balapan
Informasi
Sistem Karéta api Bandara
Kelas Éksékutip Komutér Bandara
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 jogja
Stasion terminus Klatén
Solo Balapan
Bandara Adi Soemarmo
Operasi
Dibuka 29 Désémber 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 40-150 km/jam

Karéta api Bandara Internasional Adi Soemarmo (disingkat KA BIAS, kadang disebut ogé KA Bandara BIAS) nyaéta layanan karéta bandara anu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta PT Kereta Api Indonesia relasi Stasion Solo Balapan nuju ka Stasion Bandara Adi Soemarmo jeung sabalikna. Paresmian karéta ieu sempat ditunda ti mimitina dina 20 Désémber 2019, diundur nepi 28 Désémber 2019 sabab masih aya sabaraha spot anu acan tuntas, nepi dina tanggal 29 Désémber 2019. Layanan karéta ieu diresmikeun ku Menteri Perhubungan sareng patinggi PT. KAI jeung Angkasa Pura I, sareng kapala daérah satempat. Bareng jeung paresmian éta, PT KAI ogé ngahartiskeun tarip KA BIAS nepi Fébruari 2020 sareng sistem meuli tiket langsung di tempat (Go show).

Ruteu Lalampahan[édit | édit sumber]

Karéta Bandara ieu mimiti ti stasion husus karéta bandara anu pererahna di péron kalér Stasion Solo Balapan. Sanggeusna lanjut liwat petak Solo Balapan - Kadipiro di lintas Solo-Semarang. Sanggeus liwatan Stasoun Kadipiro, karéta badé belok melewati lintas rél anyar anu aya di samping Tol Solo-Kertosono.

Ti tanggal 21 Pébruari 2020, ruteu karéta ieu dipanjangan nepi Stasion Klatén pikeun nambihan angkutan panumpang.

Armada Karéta api[édit | édit sumber]

Karéta ieu beroperasi 34 kali PP tiap unggal poé sareng ngagunakeun dua trainsét KRDE ME 204 jieunan PT. Inka anu ngabogaan 4 gerbong karéta dina tiap rangkéanna. Armadana sarua siga kabogaan KA Bandara Minangkabau jeung KA Bandara YIA , ngan wungkul pikeun KA BIAS ieu ditambihan livery Batik disisi samping body karétana.

Jadwal Lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu Jadwal KA Bandara Adi Soemarmo per 29 Désémber 2019 (revisi 21 Pébruari 2020)[1]

lintas Klatén-Solo Balapan-Adi Soemarmo

No. KA Stasion Eureun
KT PWS SLO KDO SMO
Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi
7103 - 04.25 04.31 04.33 04.44
7102/7107 05.35 06.02 06.04 06.09 06.13 06.19 06.21 06.32
7106/7111 06.15 06.42 06.44 06.49 07.02 07.08 07.10 07.21
7110/7115 08.27 08.54 08.56 09.02 09.06 09.12 09.15 09.26
7114/7119 09.34 10.01 10.03 10.08 10.13 10.19 10.21 10.32
7118/7123 10.50 11.17 11.19 11.24 11.30 11.36 11.38 11.49
7122/7127 12.25 12.52 12.55 13.01 13.05 13.11 13.13 13.24
7126/7131 13.30 13.57 13.59 14.04 14.08 14.15 14.17 14.28
7130/7135 14.53 15.20 15.22 15.27 15.44 15.50 15.52 16.04
7134/7139 15.50 16.17 16.19 16.24 16.36 16.43 16.45 16.56
7138/7143 17.39 18.06 18.08 18.13 18.18 18.24 18.26 18.37
7142/7145 18.36 19.03 19.05 19.10 19.14 19.20 19.22 19.33
7147 - 19.47 19.53 19.56 20.07
7149 - 20.30 20.37 20.39 20.50
7151 - 21.09 21.16 21.18 21.29
7154 22.25 22.51 22.53 22.58 -
7155 - 22.27 22.34 22.36 22.47

Lintas Adi Soemarmo-Solo Balapan-Klatén

No. KA Stasion Eureun
SMO KDO SLO PWS KT
Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi
7101 - 04.35 04.40 04.42 05.09
7104/7105 04.59 05.10 05.16 05.23 05.27 05.32 05.34 06.01
7108/7109 06.53 07.04 07.17 07.24 07.27 07.32 07.34 08.01
7112/7113 07.45 07.56 08.02 08.09 08.13 08.18 08.20 08.47
7116/7117 09.36 09.47 09.49 09.56 09.59 10.04 10.06 10.33
7120/7121 10.51 11.02 11.05 11.12 11.20 11.25 11.27 11.54
7124/7125 12.04 12.15 12.17 12.24 12.30 12.35 12.38 13.05
7128/7129 13.33 13.44 13.46 13.53 13.57 14.02 14.04 14.31
7132/7133 14.38 14.49 14.51 14.58 15.02 15.07 15.09 15.36
7136/7137 16.14 16.25 16.27 16.34 16.37 16.42 16.44 17.11
7140/7141 17.06 17.17 17.19 17.26 17.36 17.40 17.42 18.08
7144 18.47 18.58 19.00 19.07 -
7146 19.43 19.54 20.04 20.11 -
7148 20.20 20.31 20.40 20.47 -
7150/7153 21.01 21.12 21.19 21.26 21.32 21.37 21.39 22.06
7152 21.39 21.50 21.52 21.59 -
7156 22.58 23.09 23.16 23.23 -

Katerangan:

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. keretamania (2019-11-28). "Jadwal KA Bandara Adi Sumarmo Solo Per 1 Desember 2019". Kereta Api Kita (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-30. 


KA Galunggung Nagreg.jpg