Daérah Operasi VI Yogyakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VI Yogyakarta
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VI Yogyakarta
Kantor Daop 6 Jogja.JPG
Kantor Daop 6 Jogja.
Kantor Daop/Divre
ProvinsiDaérah Istiméwa Yogyakarta
KotaYogyakarta
KacamatanGondokusuman
KalurahanKotabaru
AlamatJalan Lempuyangan No. 1
Kode pos55224
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreYK
Stasion pangluhurna+152 m (Srowot)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLalobana lintas datar, sakapeung lintas pagunungan.
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60-120 km/jam

Daérah Operasi VI Yogyakarta atawa Daop 6 Jogja atawa Daop VI YK (Aksara Sunda: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮶ ᮚᮧᮌᮡᮊᮁᮒ atawa Basa Jawa: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧖꧇​​ꦔꦪꦺꦴꦒꦾꦏꦂꦠ , Dhaérah Operasi VI Ngayogyakarta) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Tengah bagian kidul.[1]

Daérah Operasi VI Yogyakarta boga babaraha stasion gedé, di antarana Stasion Yogyakarta, Lempuyangan, Klatén, Solo Balapan, Purwosari, jeung Solo Jebres.[1]

Karéta api [1][édit | édit sumber]

Karéta nu dioperasikeun ku daop 6 Jogja[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Progo
  2. Karéta api Gajah Wong
  3. Karéta api Bogowonto
  4. Karéta api Senja Utama Yogya
  5. Karéta api Fajar Utama Yogya
  6. Karéta api Taksaka
  7. Karéta api Malioboro Éksprés
  8. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 6)
  9. Karéta api Prambanan Éksprés
  10. Karéta api Argo Dwipangga
  11. Karéta api Argo Lawu
  12. Karéta api Senja Utama Solo
  13. Karéta api Bengawan
  14. Karéta api Jaka Tingkir
  15. Karéta api Kalijaga
  16. Karéta api Sidomukti
  17. Beus rél Batara Krésna, beus rél (rail bus)
  18. Karéta api Joglokerto Éksprés
  19. Karéta api Mataram

Karéta nu dioperasikeun ku daop séjén[édit | édit sumber]

Daérah Operasi I Jakarta[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Jayakarta Prémium
  2. Karéta api Bima
  3. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan

Daérah Operasi II Bandung[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Wilis
  2. Karéta api Mutiara Selatan
  3. Karéta api Lodaya

Daérah Operasi V Purwokerto[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Logawa

Daérah Operasi VII Madiun[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Madiun Jaya Éksprés
  2. Karéta api Singasari
  3. Karéta api Kahuripan

Daérah Operasi VIII Surabaya[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 8)
  2. Karéta api Pasundan

Daérah Operasi IX Jember[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Sri Tanjung

Lintas Operasi [1][édit | édit sumber]

Lintas beroperasi[édit | édit sumber]

Lintas teu beroperasi[édit | édit sumber]

Daptar dipo jeung balai yasa[édit | édit sumber]

  • Balai Yasa Yogyakarta
  • Dipo lokomotip Yogyakarta
  • Dipo lokomotip Solo Balapan
  • Dipo lokomotip Purwosari[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Kereta Api Indonesia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 10 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014


KA Galunggung Nagreg.jpg