Karéta api Sri Tanjung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Tanjung
Sri Tanjung Madiun 2020.jpg
Karéta api Sri Tanjung nalika ninggalkeun Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Ketapang
Lempuyangan (Yogyakarta)
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Sri Tanjung nyaéta karéta api kelas ékonomi jarak jauh anu ngalayanan rute Stasion Ketapang - Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Lempuyangan.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IX Jember.[1] Ngaran karéta api ieu dicokot ti Sri Tanjung, ngaran inohong ti carita rahyat Banyuwangi.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Sri Tanjung diberangkatkeun ti Banyuwangi isuk-isuk, nepi di Lempuyangan péuting.[1] Diberangkatkeun deui ti Lempuyangan isuk-isuk, nepi di Banyuwangi péuting.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina poé Senén, tanggal 24 Juni 2013, tabuh 07.00, KA Sri Tanjung nabrak truk nopol B 2492 FT.[2] Akibatna, gerbong ka-2 anjlok, truk rusak parah.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Mutiara Timur

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f [1] (id) diakses tanggal 30 Januari 2016
  2. a b SindoNews: Tabrak Truk, KA Sritanjung anjlok (id) diakses tanggal 30 Januari 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg