Karéta api Mutiara Timur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mutiara Timur
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Banyuwangi Baru
Operasi
Dibuka 1971
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Lokomotip CC201, CC203, CC206, BB304
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 65-90 km/jam

Karéta api Mutiara Timur nyaéta karéta api kelas éksekutip-bisnis anu ngalayanan rute Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Banyuwangi Baru.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi XI Jember.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 4 karéta éksekutip (K1)
  • 3 karéta bisnis (K2)
  • 1 karéta makan (KM/M)
  • 1 karéta pembangkit (KP/P)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Nuluykeun perjalanan ka Bali[édit | édit sumber]

Biasana aya sababaraha urang anu nuluykeun perjalanan ka Bali sabada naék KA Mutiara Timur, sabada nepi di Banyuwangi, tuluy naék bus DAMRI jurusan Dénpasar, kitu ogé sabalikna.[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Dina sapoé, KA Mutiara Timur dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di [1]

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 11 Juni 2014 karéta api Mutiara Timur nabrak treuk Mitsubishi Fuso nopol L 8981 UX di palintasan Jalan Jemursari, Surabaya.[2] Akibatna, lokomotip jeung gerbong logistik (bahasi) anjlok.[2] Perjalanan ka Banyuwangi kapaksa dialihkeun ngaliwatan rute séjén, nyaéta liwat Stasion Tarik.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Sri Tanjung

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Informasi dan jadwal KA Mutiara Timur (id) diakses tanggal 27 Januari 2016
  2. a b c Kompas: Truk Tertabrak di Pelintasan, KA Mutiara Timur Lanjutkan Perjalanan Pakai Rute Lain (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg