Daérah Operasi IX Jember

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi IX Jember
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi IX Jember
Kantor Daop/Divre
Provinsi Jawa Wétan
Kabupatén Jember
Kacamatan Patrang
Désa Jemberlor
Alamat Jalan Dahlia No. 2
Kode pos 68118
Informasi séjén
Singgetan Daop/Divre JR
Stasion pangluhurna +589 m (Garahan)
Layanan Tingali di handap
Karakteristik jalur Lintas pagunungan
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun 60-80 km/jam

Daérah Operasi IX Jember atawa Daop IX JR atawa Daop 9 Jember nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngawengku wilayah Jawa Wétan bagian wétan.[1]

Stasion gedé di wilayah Daop IX di antarana Stasion Jember, Pasuruan, Probolinggo, jeung Banyuwangi Baru.[1] Aya hiji dipo lokomotip, nyaéta Dipo Lokomotip Jember, sarta dua subdipo lokomotip, nyaéta Subdipo Probolinggo jeung Banyuwangi Baru.[1] Subdipo Probolinggo sakapeung ngalayanan lokomotip karéta luar biasa (KLB) anu ngaliwat/beroperasi di Daop IX, samentara Subdipo Banyuwangi ngalayanan lokomotip-lokomotip ti dipo séjén atawa ti dipo Jember saenggeus karéta-karéta éta dioperasikeun.[1]

Karéta api[édit | édit sumber]

Karéta api anu dioperasikeun ku daop 9 Jember di antarana:[1]

  1. Karéta api Mutiara Timur
  2. Karéta api Sri Tanjung
  3. Karéta api Tawang Alun
  4. Karéta api Probowangi
  5. Karéta api Pandanwangi

Sedengkeun karéta api anu dioperasikeun ku daop séjén nyaéta:[1]

  1. Karéta api Logawa

Lintas Beroperasi[édit | édit sumber]

Lintas teu beroperasi[édit | édit sumber]

Daptar dipo lokomotip[édit | édit sumber]

  1. Dipo lokomotip Jember
  2. Subdipo lokomotip Banyuwangi
  3. Subdipo lokomotip Probolinggo[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Kereta Api Indonesia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 11 Maret 2016
  2. a b Majalah KA Edisi Januari 2015


KA Galunggung Nagreg.jpg