Karéta api Tawang Alun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tawang Alun
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak manengah
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Stasion Banyuwangi Baru
Stasion Malang Kotalama
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-80 km/jam

Karéta api Tawang Alun nyaéta karéta api ékonomi jarak manengah amu ngalayanan rute Stasion Banyuwangi Baru - Stasion Malang Kotalama ngaliwatan Stasion Bangil.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IX Jember.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 5-6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Tawang Alun indit ti Banyuwangi isuk-isuk, nepi di Malang beurang, tuluy indit deui ti Malang soré, nepi di Banyuwangi peuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Tawang Alun (id) diakses tanggal 29 Januari 2016
  2. Jadwal KA Tawang Alun (id) diakses tanggal 29 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) https://www.kereta-api.co.id


KA Galunggung Nagreg.jpg