Karéta api Bengawan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Bengawan
Purwosari-Pasar Senén PP.
KA Bengawan Solo melintas JPL 1 Cikampek.jpg
Karéta api Bengawan ngaliwat JPL 1 Cikampék nalika masih GAPEKA 2017
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Purwosari
Operasi
Dibuka 1982
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Bengawan (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮘᮨᮍᮝᮔ᮪; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦧꦼꦔꦮꦤ꧀ , Sepur Bengawan) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Purwosari - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Bengawan indit ti Stasion Purwosari peuting, sedengkeun lamun ti Stasion Pasar Senén mah inditna isuk.[2] Médalna GAPEKA 2019 ieu, aya pola rangkéan. Bengawan bisa dipake kalawan KA Matarmaja. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Bengawan (id) diakses tanggal 2 Februari 2016
  2. KA Bengawan (id) diakses tanggal 2 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg