Karéta api Bengawan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Bengawan
Purwosari-Pasar Senén PP.
KA Bengawan Solo melintas JPL 1 Cikampek.jpg
Karéta api Bengawan ngaliwat JPL 1 Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Purwosari
Operasi
Dibuka 1982
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Bengawan nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Purwosari - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201 atawa CC203
  • 6-8 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Bengawan indit ti Stasion Purwosari soré, sedengkeun lamun ti Stasion Pasar Senén mah inditna beurang.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Bengawan (id) diakses tanggal 2 Februari 2016
  2. KA Bengawan (id) diakses tanggal 2 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg