Stasion Sruweng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sruweng

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SRW.png
  • Singgetan: SRW
  • Nomor: 2026
Stasiun Sruweng 2020.jpg
Stasion Sruweng, 2020
LokasiJalan Sruweng-Donosari
Sruweng, Sruweng, Kebumén, Jawa Tengah, 54362
Indonésia
Luhur+13 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 443+032 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasion Sruweng (SRW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sruweng, Sruweng, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +13 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempeng arah Kutoarjo, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lempeng arah Kroya.

Mimitina, ieu stasion ngan boga 2 jalur kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Ngan, ti saprak pangwangunan jalur ganda, diwangun jalur 3 anu anyar. Wangunan anu anyar diwangun pas diluhureun tanah wangunan heubeul anu geus diruntuhkeun. Kiwari euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion iwal ti mun aya pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Karanganyar
Stasion saenggeusna:
Stasion Soka