Stasion Sruweng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sruweng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SRW.png
  • Singgetan: SRW
  • Nomor: 2026
Stasiun Sruweng 2020.jpg
Stasion Sruweng, 2020
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanSruweng
DésaSruweng
AlamatJalan Sruweng-Donosari
Kodeu pos54362
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+13 m
Perenahna[2]km 443+032 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananNgan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Tipeu pasinyalan
Catetan suku: [5]

Stasion Sruweng (SRW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sruweng, Sruweng, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +13 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempeng arah Kutoarjo, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lempeng arah Kroya.

Mimitina, ieu stasion ngan boga 2 jalur kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Ngan, ti saprak pangwangunan jalur ganda, diwangun jalur 3 anu anyar. Wangunan anu anyar diwangun pas diluhureun tanah wangunan heubeul anu geus diruntuhkeun. Kiwari euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion iwal ti mun aya pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. Prasetya, S. (2014). "Sruweng (SRW): Sepi Hanya Memiliki Dua Jalur". Majalah KA 96: 16. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Karanganyar
Stasion saenggeusna:
Stasion Soka
Stasiun Selatan Bandung.jpg