Stasion Sruweng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sruweng

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SRW.png
  • Singgetan: SRW
  • Nomor: 2026
Stasiun Sruweng 2020.jpg
Stasion Sruweng, 2020
LokasiJalan Sruweng-Donosari
Sruweng, Sruweng, Kebumén, Jawa Tengah, 54362
Indonésia
Luhur+13 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 443+032 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasion Sruweng (SRW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sruweng, Sruweng, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +13 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempeng arah Kutoarjo, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lempeng arah Kroya.

Mimitina, ieu stasion ngan boga 2 jalur kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Ngan, ti saprak pangwangunan jalur ganda, diwangun jalur 3 anu anyar. Wangunan anu anyar diwangun pas di luhureun tanah wangunan heubeul anu geus diruntuhkeun. Kiwari euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion iwal ti mun aya pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Karanganyar
Stasion saenggeusna:
Stasion Soka