Stasion Soka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Soka
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SOA.png
  • Singgetan: SOA
  • Nomor: 2027
Indonesie 2013-05-26 station Soka.JPG
Stasion Soka ti arah kulon, 2013
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanPejagoan
DésaKedawung
AlamatJalan Stasion Soka
Kodeu pos54361
Sajarah
Ditutup14 Désémber 2019
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+22 m
Perenahna[2]km 447+916 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3]
Catetan suku: [4]

Stasion Soka (SOA) nyaéta stasion karéta api nonaktip kelas III/leutik anu perenahna di Kedawung, Pejagoan, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +22 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu dinonaktipkeun ti tanggal 14 Désémber 2019 ti saprak jalur ganda pétak Sasak Rénville-Stasion Karanganyar dioperasikeun.[5][6] Ditutupna ieu stasion ku sabab deukeut teuing jeung Stasion Kebumén.

Mimitina, stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Ngan, ti saprak jalur ganda bérés, kiwari jalur 3 dibongkar. Jadi ayeuna ngan nyésakeun dua jalur lempeng.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Prasetya, S. (2014). "Soka (SOA): Diapit Sungai dan Pabrik Genteng". Majalah KA 96: 15. 
  5. Codingest (2019-12-10). "Jalur Rel Ganda Jombang-Cirebon Rampung Akhir 2020 - inilahkoran". Inilahkoran.com. Diakses tanggal 2019-12-15. 
  6. "Jalur Ganda KA Jateng Selatan Ditarget Selesai April 2020". Republika Online. 2019-12-10. Diakses tanggal 2019-12-15. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Sruweng
Stasion saenggeusna:
Stasion Kebumén
Stasiun Selatan Bandung.jpg