Stasion Karanganyar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karanganyar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KA.png
  • Singgetan: KA
  • Nomor: 2025
Emplasemen KA 2020.jpg
Émplasemén Stasion Karanganyar anu geus dipasang overkapping anyar
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanKaranganyar
DésaKaranganyar
AlamatJalan Stasion Karanganyar
Kodeu pos54364
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 438+954 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananTurangga (arah Jakarta), Gajayana Fakultatif (arah Jakarta), Mutiara Selatan (arah Surabaya-Malang), Singasari (arah Jakarta), Anjasmoro (arah Jombang), Bogowonto (arah Jakarta), Gajah Wong (arah Yogyakarta), Sawunggalih (régulér & fakultatif, iwal ti jadwal fakultatif arah Jakarta), Lodaya Tambahan (arah Solo), Logawa, Jayakarta (arah Surabaya), Jaka Tingkir (arah Solo), Kutojaya Utara (régulér & fakultatif, kecuali jadwal fakultatif arah Kutoarjo, Kahuripan (arah Bandung), Progo (arah Jakarta), jeung Kutojaya Selatan
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiij péron sisi jeung hiji péron pulo anu rada jangkung, sarta dua péron pulo anu jangkung)
Tipeu pasinyalan
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Catetan suku: [5]

Stasion Karanganyar (KA) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Karanganyar, Karanganyar, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +14 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu jarakna 500 m kiduleun Alun-alun Karanganyar.

Mimitina ieu stasion boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi jalur lempeng. Saenggeus jalur ganda stasion ieu nepi ka Sasak Rénville anu aya kuloneun Stasion Kebumén per 14 Désémber 2019 sarta pétak stasion ieu nepi ka Stasion Gombong per 20 Maret 2020, aya hiji jalur bélok anyar di kidul-kulon stasion anu matak jumlah jalurna nambah jadi opat. Jalur 2 ayeuna ngan dijadikeun sepur lempeng arah Kroya wungkul, sedengkeun jalur 3 dijadikeun sepur lempeng anyar arah Kutoarjo. Salian ti éta, pasinyalan éléktrik anu heubeul produksi Westinghouse Rail Systems anu geus beroperasi ti 1999 geus digenti ku anu anyar meunang nyieun PT Len Industri.

Stasion ieu ngan babaraha ratus méter wétaneun jalan raya Banyumas-Purworejo. Stasion ieu difungsikeun pikeun operasional ti jaman panjajahan Walanda. Nepi ka jaman Agrési Militer Walanda stasion ieu dipaké ku pajoang RI pikeun ngalakukeun perlawanan tina karéta api.

Ti taun 2005, émplasemén stasion ieu geus dipasangan kanopi (overcapping)[5] tuluy digenti ku anu leuwih gedé saenggeus bérésna proyék jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasalingsingan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Karanganyar per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapéka 2019).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
293 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 00.46 00.52
160 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 00.50 00.54
104/105 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) 03.54 04.00
332 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC 04.47 04.51
298/299 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Jember (JR) Bisnis & Ékonomi AC 06.40 06.42
157 Sawunggalih Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 07.40 07.42
331 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 10.16 10.18
141 Bogowonto Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 11.36 11.42
128 Anjasmoro Jombang (JG) 11.40 11.44
260 Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Prémium 12.43 12.49
144 Gajah Wong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 13.14 13.21
109 Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) 15.15 15.33
158 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 15.19 15.21
307 Progo Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 17.12 17.18
259 Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 17.48 17.50
300/297 Logawa Purwokerto (PWT) Bisnis & Ékonomi AC 18.24 18.26
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC Prémium 18.45 18.51
159 Sawunggalih Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 19.38 19.42
258 Jaka Tingkir Solo Purwosari (PWS) Ékonomi AC Plus 22.32 22.42
77 Turangga Jakarta Gambir (GMR) liwat Bandung Hall (BD) Éksekutip Satwa 23.08 23.15
  • KA Tambahan (beroperasi nalika usum lebaran jeung natal-pabaru; kadang ogé pas poé peré nasional atawa tungtung minggu anu tangtu)
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
7010 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 00.44 00.49
91F Gajayana Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 04.43 04.49
269F Kutojaya Utara Fakultatif Jakarta Pasar Senén (PSE) Bisnis & Ékonomi AC Plus 11.56 12.02
236F Sawunggalih Fakultatif Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Plus 16.35 16.44

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Karéta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. a b Prasetya, S. (2014). "Karanganyar (KA): Disinggahi Lima Belas KA". Majalah KA 96: 17. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Ramatloka resmi KAI jeung jadwal karéta api taun 2019

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Gombong
Stasion saenggeusna:
Stasion Sruweng

Koordinat: 7°37′59″S 109°34′24″E / 7.6331755°S 109.5734632°E / -7.6331755; 109.5734632