Karéta api Gajayana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gajayana
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Gambir
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +444 mdbs (Malang)

Karéta api Gajayana nyaéta karéta api anu kiwari kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Kediri - Stasion Yogyakarta - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 6-7 karéta éksekutip (K1)
  • 1 karéta makan (KM/M)
  • 1 karéta pembangkit (KP/P)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gajayana dijalankeun peuting, boh ti Malang, boh ti Gambir.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Insidén[édit | édit sumber]

Saurang bapa jeung anakna, wani nabrakkeun manéhna kana KA Gajayana deukeut Stasion Purwosari dina tanggal 20 Maret 2015, lantaran ceré jeung pamajikanana.[2][3]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg