Karéta api Gajayana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gajayana
KA Gajayana ML.jpg
Karéta api Gajayana
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Gambir
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +444 mdbs (Malang)

Karéta api Gajayana nyaéta karéta api anu kiwari kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Kediri - Stasion Yogyakarta - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 6-7 karéta éksekutip (K1)
  • 1 karéta makan (KM/M)
  • 1 karéta pembangkit (KP/P)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gajayana dijalankeun peuting, boh ti Malang, boh ti Gambir.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Insidén[édit | édit sumber]

Saurang bapa jeung anakna, wani nabrakkeun manéhna kana KA Gajayana deukeut Stasion Purwosari dina tanggal 20 Maret 2015, lantaran ceré jeung pamajikanana.[2][3]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg