Stasion Bekasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bekasi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BKS.png
  • Singgetan: BKS
  • Nomor: 0504
Stasiun Bekasi, 2019.jpg
Stasion Bekasi jeung Karéta api Cirebon Éksprés keur eureun pikeun ngalayanan naik/turun panumpang, 2019
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bekasi
Alamat Jalan Ir. H. Juanda
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] Badag tipeu C
Tingkat kaluhuran +19 m
Perenahna[2] km 26+652 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék
Layanan Argo Muria (régulér arah Jakarta), Argo Jati Tambahan, Sembrani Tambahan (arah Jakarta), Argo Parahyangan (régulér jeung tambahan salian ti PLB 7051, 7052, jeung 7057), Taksaka (régulér jadwal peuting arah Jakarta), Purwojaya (régulér arah Jakarta), Argo Cheribon (iwal jadwal peuting-peuting ka arah Cirebon) , Gumarang (arah Jakarta), Sawunggalih (régulér arah Jakarta), Senja Utama YK (arah Jakarta), Senja Utama Solo (arah Jakarta), Singasari, Mataram (arah Jakarta), Tawang Jaya (régulér, tambahan, dan prémium arah Jakarta), Mantab Prémium, Jayabaya (arah Jakarta), Jaka Tingkir (arah Jakarta), Gajah Wong (arah Jakarta), Gaya Baru Malam Selatan (arah Jakarta), Brantas (régulér arah Jakarta), Serayu (jadwal pagi arah Kroya-Purwokerto dan jadwal peuting arah Jakarta), Bengawan (arah Jakarta), Progo (arah Jakarta), Kertajaya (régulér arah Jakarta), Kutojaya Utara (régulér arah Jakarta), KRL Airport Railink Services Soekarno-Hatta, jeung KRL Commuter Line
Pamesenan tikét

Sistem tikét online; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét sarta kartu single trip/multi trip Commuter Line.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senén
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 5 (jalur 1 dan 4: sepur lurus)
Jumlah péron Dua péron sisi jeung dua péron pulo nu sarua jangkungna
Tipeu pasinyalan Éléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Fasilitas difabel: Aya
Boarding pass: Aya
Layanan pelanggan: Aya

Stasion Bekasi (BKS) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jl. H. Juanda, Kota Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga lima jalur karéta api aktip kalawan jalur 1 jeung 4 nu jadi jalur lurusna.

Unggal poéna ieu stasion ngalayanan rébuan panumpang komuter jurusan Jakarta maké KRL. Di beulah kulon stasion ieu aya dipo anu digunakeun pikeun nyimpen armada KRL anu karék bérés digunakeun.

Salian ti éta, minangka stasion anu perenahna di pétak jalur utama KA Jawa antara Jakarta-Surabaya, stasion ieu ogé jadi salasahiji stasion anu sibuk lantaran diliwatan ku KA ti Jakarta jeung réa jurusan di Pulo Jawa

Ti tanggal 1 Maret 2012 kungsi diterapkeun kawijakan yén sakabéh KA jarak jauh jeung manengah henteu eureun di stasion ieu,[4] ngan di tanggal 1 Juli 2013 diberlakukeun kawijakan anu ngabalukarkeun babaraha KA jarak jauh jeung manengah bisa eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun panumpang.[5]

Kiwari, salian ti ngalayanan kadatangan panumpang KA jarak jauh jeung manengah ti arah Jawa Timur nepi Jawa Kulon, stasion ieu ogé ngalayanan KRL Commuter Line jurusan Stasion Jakarta Kota liwat Stasion Manggarai pp sarta KA Argo Parahyangan ruteu Bandung-Jakarta pp (pikeun jadwal lalampahan nu tangtu), KA Argo Cheribon ruteu Tegal/Cirebon-Jakarta pp. Sabaraha karéta api jarak jauh ti arah wétan nu berhenti di stasion ieu nyaéta KA Serayu Pagi tujuan Purwokerto jeung KA Singasari tujuan Blitar.

Kiwari ogé eukeur aya pangwangunan jalur dwiganda (doubled double tracks/DDT atawa quadruple tracks/QT) di pétak Manggarai-Cikarang sahingga rél di jalur ieu bakal nambahan jadi opat jalur utama karéta api. Hal ini dilakukeun sangkan operasional KA jarak jauh/manengah jeung KRL Commuter Line henteu silih kaganggu.[6]

Mimiti 19 Juni 2018 dilakukeun perpanjangan ruteu pikeun babaraha jadwal KA Bandara Soekarno-Hatta nepi stasion ieu, utamana di luar jam sibuk. Tikét bisa dibeuli liwat vending machine anu aya di pintu kidul Stasion Bekasi sarta bisa ogé liwat aplikasi Railink.[7][8][9]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Karéta api jarak jauh dan menengah[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

KRL bandara[édit | édit sumber]

KRL ARS Bandara Soekarno-Hatta, jurusan Bandara Soekarno-Hatta

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Bekasi per 1 Méi 2019 (révisi Gapéka 2017).

  • KA Régulér jeung fakultatif
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
191 Kutojaya Utara Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 00.25 00.27
146/143 Jayabaya (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 01.03 01.05
36F**) Argo Parahyangan Fakultatif Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 01.14 01.16
173 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 01.24 01.26
119 Senja Utama YK Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 01.34 01.36
123 Sawunggalih 01.46 01.48
77A Gumarang Éksekutip & Bisnis 02.09 02.11
153 Gajah Wong Ékonomi AC Plus 02.12 02.14
115 Senja Utama Solo Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 02.23 02.25
7069 Tawang Jaya Prémium Ékonomi AC Prémium 02.33 02.35
147A Jaka Tingkir (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 02.58 03.00
53 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 03.09 03.11
175 Brantas Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 03.24 03.26
222/219 Serayu 03.33 03.35
20A Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 05.56 05.58
7076 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo 06.47 06.50
19 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 07.41 07.43
15 Argo Jati Éksekutip Argo 07.51 07.53
177 Kertajaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 08.13 08.15
67 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 08.27 08.29
21 Argo Parahyangan Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 09.08 09.10
22 Bandung Hall (BD) 09.15 09.17
16 Argo Jati Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 09.32 09.34
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 09.39 09.41
61 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 09.53 09.55
62 Tegal (TG) 10.10 10.12
31 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 10.13 10.15
24 Bandung Hall (BD) 11.00 11.02
69 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 11.01 11.03
33 Argo Parahyangan Éksekutip Argo 11.13 11.15
64 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 11.30 11.32
32 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 12.00 12.02
68 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 12.40 12.42
156A Singasari Blitar (BL) 12.50 12.52
34 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 13.05 13.07
121 Sawunggalih Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 13.48 13.50
23 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 14.20 14.22
26 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) 16.01 16.03
7075 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 16.03 16.05
17 Argo Jati 16.15 16.17
25 Argo Parahyangan Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 17.27 17.29
7078 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 17.34 17.36
18 Argo Jati Cirebon Kejaksan (CN) 17.50 17.52
63 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 18.36 18.38
27 Argo Parahyangan Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 18.49 18.51
28 Bandung Hall (BD) 19.14 19.16
71F*) Cirebon Éksprés Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 19.20 19.22
201 Tawang Jaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 19.42 19.45
66 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 20.15 20.17
30 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 20.31 20.33
60/57 Purwojaya Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 20.41 20.43
65 Tegal Bahari Éksekutip & Ékonomi AC Plus 20.58 21.00
72F*) Cirebon Éksprés Fakultatif Cirebon Kejaksan (CN) 21.01 21.03
13 Argo Muria Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 21.31 21.33
155A Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.03 22.05
29 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 22.20 22.22
70 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.53 22.55
185 Progo Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 23.12 23.14
7098A Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 23.29 23.31
35F**) Argo Parahyangan Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 23.42 23.44
7077**) Argo Parahyangan Tambahan 23.45 23.47
183 Bengawan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 23.57 23.59
  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB/KLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7049 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 01.17 01.19
7043 Tawang Jaya Prémium Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 06.01 06.04
10073 Mantab Prémium 06.12 06.15
7062A***) Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 10.04 10.06
7044 Tawang Jaya Prémium Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Prémium 11.10 11.12
7041 Jakarta Pasar Senén (PSE) 15.48 15.50
7029A Mataram Éksekutip & Bisnis 16.23 16.25
7059 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo/Ékonomi AC Plus 16.55 16.57
7061A***) Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 18.05 18.07
7060 Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo/Ékonomi AC Plus 18.31 18.33
7009 Sembrani Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 18.57 18.59
10084 Mantab Prémium Madiun (MN) Ékonomi AC Prémium 23.00 23.03
7005 Argo Jati Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 23.36 23.38
7050 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 23.50 23.52

Katerangan:

*) = Biasana dijalankeun mun deukeut ka poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu.

**) = Beroperasi sakali éwang.

***) = Biasana dijalankeun mun deukeut ka poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu sarta beroperasi sakali éwang

  • KRL Bandara Soekarno-Hatta[10]
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
517/518 ARS Soekarno-Hatta Bekasi (BKS) Komuter Bandara 09.20 -
7127/7128 Bandara Soekarno-Hatta (BST) - 10.05
521/522 Bekasi (BKS) 10.15 -
7131/7132 Bandara Soekarno-Hatta (BST) - 11.10
529/530 Bekasi (BKS) 12.10 -
7139/7140 Bandara Soekarno-Hatta (BST) - 13.13
533/534 Bekasi (BKS) 13.15 -
7143/7144 Bandara Soekarno-Hatta (BST) - 14.11

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[11] K01 Pulo Gadung–Perumnas III
K02 Pondok Gedé–Pekayon–Terminal Bekasi
K04 Perumnas I Bekasi–Terminal Bekasi
K05B Perumnas II Bekasi–Terminal Bekasi
K07 Perumahan Seroja–Terminal Bekasi
K09 Babelan–Terminal Bekasi
K09B Mal Métropolitan–Babelan Perumahan Taman Wisma Asri
K09P Stasion Bekasi–Perumahan Villa Indah Permai Bekasi Utara
K10 Ujung Harapan–Terminal Bekasi
K15A Pondok Ungu Permai (BTN Lama)–Terminal Bekasi
Transjakarta feeder - Bekasi–Pulo Gebang[12]
Trans Patriot - Terminal Bekasi–Pasar Modern Harapan Indah

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. "Warga Minta KA Berhenti di Stasion Bekasi - Poskota News" (dalam bahasa id-ID). Poskota News. 2012-03-09. http://poskotanews.com/2012/03/09/warga-minta-ka-berhenti-di-stasion-bekasi/. Diakses pada 2018-05-13 
  5. "11 KA Berhenti di Stasion Bekasi - Poskota News" (dalam bahasa id-ID). Poskota News. 2013-07-08. http://poskotanews.com/2013/07/08/11-ka-berhenti-di-stasion-bekasi/. Diakses pada 2018-05-13 
  6. Luciana, Anisa (2018-03-03). "Dikebut, Pangwangunan DDT Manggarai-Cikarang Ditarget Rampung 2020" (dalam bahasa id-ID). Tempo. https://bisnis.tempo.co/read/1066044/dikebut-pangwangunan-ddt-manggarai-cikarang-ditarget-rampung-2020. Diakses pada 2018-05-13 
  7. David Oliver Purba (Citakan:ISO date/en). "Besok, KA Bandara Mulai Diuji Coba dari Stasion Bekasi". https://megapolitan.kompas.com/read/2018/06/18/23371111/besok-ka-bandara-mulai-diuji-coba-dari-stasion-bekasi. Diakses pada 19 Juni 2018 
  8. "Hari Ini Railink Uji Coba Operasi KA Bekasi-Bandara Soetta". Citakan:ISO date/en. http://www.beritasatu.com/megalopolis/497326-hari-ini-railink-uji-coba-operasi-ka-bandara-soekarnohatta.html. Diakses pada 19 Juni 2018 
  9. Railink (19 Juni 2018). "PT Railink melakukan uji coba operasi #KABandaraSoetta untuk perpanjangan layanan ke dan dari Bekasi pada Selasa (19/6) dengan jadwal operasi di luar jam sibuk KA KRL Commuter Line Bekasi (di atas jam 09.00 wib sampai dengan sebelum jam 16.00 wib).". Twitter. Diakses tanggal 19 Juni 2018. 
  10. Railink (20 Desember 2018). "Travellers sekarang #KaBandaraSoetta melayani naik/turun penumpang di Stasion Duri selain Bekasi, BNI City, Batu Ceper, dan Soekarno Hatta.". Twitter. Diakses tanggal 20 Desember 2018. 
  11. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 
  12. "Transjakarta Ruteu Bekasi-Pulogebang Diuji Coba". Kompas.com. Diakses 3 Januari 2017.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kranji
Stasion saenggeusna:
Stasion Bekasi Timur


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°14′10.2″S 106°59′58.0″E / 6.236167°S 106.999444°E / -6.236167; 106.999444