Stasion Buaran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Buaran
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BUA.png
  • Singgetan: BUA
  • Nomor: -
Stasiun Buaran, 2019.jpg
Stasion Buaran difoto tina bawah Flyover, 2019
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanCakung
KalurahanJatinegara
AlamatJalan I Gusti Ngurah Rai
Kodeu pos13930
Sajarah
Dibuka deui9 Nopémber 2018
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+11 m
Perenahna[3]km 18+245 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[2]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
  Layanan panghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 11
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péronHiji péron pulo nu jangkung (wangunan anyar)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[4]
Wangunan heubeul Stasion Buaran

Stasion Buaran (BUA) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮥᮃᮛᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Per 9 Nopémber 2018, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Wangunan anyar ieu rada jauh di beulah kulon wangunan heubeul, pasna di kuloneun fly over Jalan Dr. Radjiman Wedyodiningat. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[6] T25 Stasion Cakung–Rawamangun
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[7] K22A Pondok Gedé–Pangkalan Jati
MetroMini[8] 42 Perumahan Klénder–Rawamangun
44 Pulo Gadung–Stasion Cakung
47 Pulo Gebang–Senén
50 Kampung Melayu–Durén Sawit–Klender
52 Kampung Melayu–Buaran–Stasiun Cakung
Transjakarta Roundetjk11.png Kampung Melayu–Pulo Gebang

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. "Commuter Line Indonesia". PT KCI. Diakses tanggal 24 November 2018. 
  3. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  4. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  5. Nibras Nada Nailufar (Citakan:ISO date/en). "Mulai Hari Ini, Stasiun Buaran Pindah ke Bangunan Baru". https://megapolitan.kompas.com/read/2018/11/09/07580631/mulai-hari-ini-stasiun-buaran-pindah-ke-bangunan-baru. Diakses pada 10 November 2018 
  6. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  7. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 
  8. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Klénder
Stasion saenggeusna:
Stasion Klénder Baru


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°12′55″S 106°55′13″E / 6.2153951°S 106.9202877°E / -6.2153951; 106.9202877