Stasion Buaran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Buaran

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BUA.png
  • Singgetan: BUA
  • Nomor: -
Stasiun Buaran Jun 2021.jpg
Stasion Buaran difoto tina bawah Flyover, 2019
LokasiJalan I Gusti Ngurah Rai
Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur, DKI Jakarta, 13930
Indonésia
Luhur+11 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 18+245 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[1][2]
Jumlah péronHiji péron pulo nu jangkung (wangunan anyar)
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[3]
Tanggal penting
Dibuka deui9 Nopémber 2018
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
  Layanan panghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 11
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[4]
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta
Wangunan heubeul Stasion Buaran

Stasion Buaran (BUA) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮥᮃᮛᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Per 9 Nopémber 2018, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Wangunan anyar ieu rada jauh di beulah kulon wangunan heubeul, pasna di kuloneun fly over Jalan Dr. Radjiman Wedyodiningat. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[6] T25 Stasion Cakung–Rawamangun
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[7] K22A Pondok Gedé–Pangkalan Jati
MetroMini[8] 42 Perumahan Klénder–Rawamangun
44 Pulo Gadung–Stasion Cakung
47 Pulo Gebang–Senén
50 Kampung Melayu–Durén Sawit–Klender
52 Kampung Melayu–Buaran–Stasiun Cakung
Transjakarta Roundetjk11.png Kampung Melayu–Pulo Gebang

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Commuter Line Indonesia". PT KCI. Diakses tanggal 24 November 2018. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  4. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  5. Nibras Nada Nailufar (Citakan:ISO date/en). "Mulai Hari Ini, Stasiun Buaran Pindah ke Bangunan Baru". https://megapolitan.kompas.com/read/2018/11/09/07580631/mulai-hari-ini-stasiun-buaran-pindah-ke-bangunan-baru. Diakses pada 10 November 2018 
  6. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  7. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 
  8. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Klénder
Stasion saenggeusna:
Stasion Klénder Baru

Koordinat: 6°12′55″S 106°55′13″E / 6.2153951°S 106.9202877°E / -6.2153951; 106.9202877