Stasion Cikarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikarang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CKR.png
  • Singgetan: CKR
  • Nomor: 0507
Stasiun Cikarang bagian depan.jpg
Stasion Cikarang katempo ti sabeulah kulon
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanCikarang Utara
DésaKarangasih
AlamatJalan Yos Sudarso
Kodeu pos17530
Sajarah
Taun dirénovasi2014–2017
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+18 m
Perenahna[2]km 43+289 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta) Jatiluhur/Lokal CKP, sarta KRL Commuter Line.
Pamesenan tikétNgalayanan panjualan langsung karéta api lokal jarak manengah sarta kartu single/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur8
  • sisi kalér: 4 jalur aktip husus karéta api non-KRL; jalur 6 jeung 7: sepur lurus
  • sisi kidul: 4 jalur husus KRL; jalur 2 jeung 3: sepur lurus
Jumlah péron6
  • sisi kalér: 4 (hiji péron sisi anu aya tanggaan tur jangkung sarta tilu péron pulo anu rada pendék
  • sisi kidul: dua péron pulo nu sarua jangkungna
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Fasilitas difabel: Aya Toilét: Aya
Tulisan Ngaran Stasion Cikarang

Stasion Cikarang (CKR) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮊᮛᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di désa Karang Asih, Cikarang Utara, Kabupaten Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Cikarang mangrupa salasahiji ti tilu stasion karéta api di Kabupatén Bekasi anu geus aya saacan éléktrifikasi lintas Bekasi–Cikarang di taun 2014.

Stasion ieu dirénovasi kalawan ngawangun wangunan anyar anu perenahna di kiduleun wangunan heubeul anu dihususkeun pikeun KRL Commuter Line. Wangunan anyar ieu diresmikeun di tanggal 17 Séptémber 2017 bareng jeung perpanjangan jalur KRL Jakarta–Bekasi ka Cikarang.[4]

Stasion Cikarang perenahna di wétaneun Walungan Cikarang sarta ditukangeun pasar. Direncanakeun bakal diwangun jalur dwiganda (double-double tracks/DDT) nepi ka Stasion Manggarai.[5] Kiwari Stasion Cikarang miboga total dalapan jalur karéta api. Jalur 2 jeung 3 di wangunan anyar mangrupa sepur lurus aktip pikeun KRL Commuter Line. Jalur 6 jeung 7 di wangunan heubeul mangrupa sepur lurus aktip pikeun karéta api non-KRL.

Salian ti éta, ka arah kulon stasion ieu bakal diwangun stasion baru husus pikeun KRL, nyaéta Stasion Telagamurni anu perenahna di di Cikarang Barat.[6]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line (Cikarang branch), jurusan Jakarta Kota

Pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Cikarang per Agustus 2018 (révisi Gapéka 2017).

No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
323A Jatiluhur/Lokal CKP Jakarta Tanjung Priuk (TPK) Lokal Ékonomi AC 05.37 05.39
325A 06.09 06.11
321B Cilamaya Éksprés/Lokal PWK 07.00 07.02
324A Walahar Éksprés/Lokal PWK Purwakarta (PWK) 11.01 11.03
326A 12.06 12.08
327A Cilamaya Éksprés/Lokal PWK Jakarta Tanjung Priuk (TPK) 15.30 15.32
329A 15.57 16.08
322A Walahar Éksprés/Lokal PWK Purwakarta (PWK) 17.21 17.23
328A Jatiluhur/Lokal CKP Cikampék (CKP) 18.15 18.26
330A 20.08 20.09

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. Rivki. "Beroperasi 17 September, Ini Jadwal KRL Jakarta-Cikarang". detiknews. https://news.detik.com/berita/d-3644322/beroperasi-17-september-ini-jadwal-krl-jakarta-cikarang. Diakses pada 2018-11-22 
  5. "Proyek Double-Double Track Manggarai-Cikarang Terus Dikebut". detikcom. 20 Agustus 2017. Diakses tanggal 20 Oktober 2017. 
  6. Hilda B., Alexander (5 Agustus 2016). "Konstruksi Stasiun KRL Telaga Murni Dimulai, Superblok MMC Siap Dibangun". Kompas.com. Diakses tanggal 20 Oktober 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Telagamurni
Stasion saenggeusna:
Stasion Lemahabang


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°15′18″S 107°08′40″E / 6.2549437°S 107.1445566°E / -6.2549437; 107.1445566