Stasion Telagamurni

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Telagamurni
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun MTM.png
  • Singgetan: MTM
  • Nomor: -
Stasiun Metland Telagamurni.jpg
Stasion Metland Telaga Murni, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanCikarang Barat
DésaTelagamurni
AlamatKompléks Metland Cikarang
Sajarah
Ngaran séjénStasion Metland
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+18 m
LayananKRL Commuter Line
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Cikarang–Jakarta Kota
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung

Stasion Telagamurni—disebut ogé Stasion Metland-Telaga Murni (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮨᮒᮣᮔ᮪ᮓ᮪-ᮒᮨᮜᮌ ᮙᮥᮁᮔᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Telagamurni, Cikarang Barat, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta sarta direncanakeun bakal ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ini miboga dua jalur karéta api.

Perenahna ieu stasion teu jauh ti kompléks paimahan Metland. Malahan dina roadmap anu dijieun ku pausahaan developer Metland (PT Metropolitan Land Tbk.) jeung kontraktor, PT Majumapan Bangunindo sarta Diréktorat Jenderal Perkeretaapian jeung PT KAI,[2] stasion ieu bakal dimangpaatkeun ku warga kawasan Metland sangkan bisa ngagunakeun jasa angkutan karéta api sarta teu kudu indit ka Stasion Cikarang. Kiwari stasion ieu masih kénéh dina tahap pangwangunan, kalawan awal pangwangunanna dilakukeun di tanggal 8 Agustus 2016.[3]

Stasion ieu mulai dibuka dina kaping 18 Méi 2019.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. "Stasiun Telaga Murni, Persembahan Metland untuk Cikarang Barat". artikel.rumah123.com. Diakses tanggal 2018-11-24. 
  3. Okezone. "Metland Ground Breaking Stasiun Telaga Murni : Okezone Economy" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://economy.okezone.com/read/2016/08/08/470/1458051/metland-ground-breaking-stasiun-telaga-murni. Diakses pada 2018-11-24 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Cibitung
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikarang


Stasiun Selatan Bandung.jpg