Kabupatén Bekasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun arikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Bekasi.
Kabupatén Bekasi
Lambang Bekasi.jpg

Lambang Kabupatén Bekasi
Locator kabupaten bekasi.png

Peta lokasi Kabupatén Bekasi
Motto SWATANTRA WIBAWA MUKTI
(daérah nu rumah tanggana sorangan, pamaréntahan nu berwibawa nuju kana masarakat nu subur jeung makmur)
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Cikarang
Lega Wilayah 1.484,37 km²
Kordinat 106°48'28'' - 107°27'29'' BW

jeung 6°10'6'' - 6°30'6'' LK

Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.917.000 (2003)
1.292 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
23
187 désa
Dasar hukum UU No. 14 (8 Agustus 1950)
PP No. 32 (14 Agustus 1950)
Tanggal 15 Agustus 1950
Bupati Sa'dudin
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kab-bekasi.go.id

Kabupatén Bekasi mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina catetan sajarah, ngaran "Bekasi" boga harti jeung nilai anu has. Nurutkeun Poerbajakarta-, ahli Basa Sansakerta jeung Jawa Kuna - Asal kecap Bekasi, sacara filosofis asalna tina kecap Chandrabhaga. Chandra hartina "bulan" (dina basa jawa kuna, sarua jeung kecap sasi) jeung bhaga hartina "bagian". Jadi, sacara étimologis kecap Chandrabaga hartina bagian tina bulan. Kecap Chandrabhaga robah jadi Bhagasasi nu pangucapana sok disingket jadi bhagasi. Kecap Bhagasi ieu dina palafalan basa Walanda osok ditulis "Bacassie" terus robah jadi Bekasi nepi ka ayeuna. Bekasi dipikawanoh salaku "Bumi Patriot", nyaéta hiji wewengkon nu dijaga ku para pahlawan. Maranéhna berjuang didinya nepi ka titik paméakana pikeun mertahankeun nagarana jeung ngarebut kamerdékaan ti nu ngajajah

Géografis[édit | édit sumber]

Kabupatén Bekasi mangrupakeun salah sahiji kabupaten di Jawa Kulon, nu boga wates antarana :

  1. Koordinat : 1060 58’ 5” – 1070 17’ 45” BT jeung 05054’ 50” – 060 29’ 15” LS.
  2. Suhu rata-rata  : 28-32C
  3. Cuarah Hujan  : 86,37mm (Taun 2006)
  4. Rata-rata poé hujan : 60,48mm (Taun 2006)
  5. Luhur lokasi  : 0 – 115m
  6. Kamiringan  : 0 – 250.


Transportasi[édit | édit sumber]

Bekasi mangrupa bagian ti kawasan Jabotabek (kiwari jadi Jabodétabek). Bekasi diliwatan ku jalan tol Jakarta-Cikampék.

Perékonomian[édit | édit sumber]

Loba industri manufaktur ayana di Bekasi, diantarana kawasan Jababéka Cikarang, MM2100, jeung sajabana.

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Situs Resmi Provinsi Jawa Barat diakses 4 Agustus 2015

Tumbu luar[édit | édit sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Bekasi, Jawa Barat

Lambang Bekasi.jpg

Kacamatan: Babelan | Bojongmanggu | Cabangbungin | Cibarusah | Cibitung | Cikarang Barat | Cikarang Pusat | Cikarang Selatan | Cikarang Timur | Cikarang Utara | Kedungwaringin | Karangbahagia | Muara Gembong | Pebayuran | Sérang Baru | Sétu | Sukakarya | Sukatani | Sukawangi | Tambelang | Tambun Selatan | Tambun Utara | Tarumajaya