Kota Bekasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Bekasi.
Kota Bekasi
Lambang Kota Bekasi.jpg

Lambang Kota Bekasi
Locator kota bekasi.png

Peta lokasi Kota Bekasi
Motto Swatantra Wibawa Mukti
Propinsi Jawa Barat
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 210,49
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.932.000 (2003)
9.178 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
10
56 kalurahan
Dasar hukum -
Tanggal -
Walikota H. Akhmad Zurfaih
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kotabekasi.go.id

Kota Bekasi nyaéta salasahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di wétaneun Jakarta; wawatesan jeung Jakarta di beulah kulon, Kabupatén Bekasi di beulah wétan kalér, Kabupatén Bogor di beulah kidul, sarta Kota Dépok di beulah kulon kidulna. Bekasi mangrupakeun salasahiji kota pangrojong Jakarta salian ti Tangerang, Bogor, jeung Dépok; sarta jadi tempat padumukan para komuter nu digawé di Jakarta. Kota Bekasi kawengku ku 10 kacamatan, nu kabagi deui kana 56 kalurahan.

Ékonomi[édit | sunting sumber]

Ditempo tina kontribusina kana pendapatan daérah, industri pangolahan mangrupakeun sumber paékonomian anu panglobana, disusul ku séktor perdagangan, hotél, jeung réstoran. Sanajan saeutik, lahan pasawahan ogé milu nyumbang kana APBD Kota Bekasi. Para patani utamana sumebar di beulah kalér Kota Bakasi, nu rélatif katinggal ku daerah sabudeureun puseur dayeuh.

Di Kota Bekasi loba pinanggih galandangan, nu ngemis, sarta pangamen sanajan dina kanyataannana loba mobil méwah ogé.

Loba diantara pangeusi Kota Bekasi nu mangrupakeun komuter, biasana digawé di Jakarta, Tangerang, atawa Cikarang. Ku sabab éta, ékonomi Kota Bekasi kacida gumantungna ka tatanggana, Jakarta.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Di Bekasi loba dipigunakeun angkutan kota mangrupa mobil van leutik, nu panumpangna maksimal 14 urang (gumantung supir), disebut KOASI (Koperasi Angkutan Bekasi). Sajaba ti éta, ti saprak krisis moneter, ampir di sakabéh juru Kota Bekasi pinuh ku alat angkut mangrupa sapeda motor nu sering disebut ojég. Béca ogé loba kénéh dipanggihan di kota ieu.

Sapeda henteu populér di Kota Bekasi sawatara taun terahir ieu. Loba anu pindah ti sapeda kana sapeda motor, utamana ku beuki gampangna ngajukeun krédit kapamilikan sapeda motor. Polusi udara masih jadi masalah di kota ieu.

Kalolobaan jalan di Kota bekasi ruksak parah, utamana dina usum hujan.

Kacamatan jeung Kalurahan[édit | sunting sumber]

Daptar kalurahan di unggal kacamatan di wilayah pamaréntahan Kota Bekasi:


 t·s·é 

Kota Bekasi, Jawa Barat

Lambang Kota Bekasi.jpg

Kacamatan: Bantargebang | Bekasi Barat | Bekasi Selatan | Bekasi Timur | Bekasi Utara | Jatiasih | Jatisampurna | Médan Satria | Mustika Jaya | Pondokgedé | Pondok Melati | Rawalumbu