Kota Dépok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Dépok
Sunda transkripsi
 • Basa Sunda ᮊᮧᮒ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪
Ti luhur ka handap: Universitas Indonesia, Masjid Ukhuwah Islamiyah, Masjid Dian Al-Mahri jeung MargoCity
Lambang Kota Dépok
Lambang
Nami panggilan: 
Basa Indonésia: Kota Belimbing
Basa Inggris: Starfruit City
Basa Indonésia: Kota Petir
Basa Inggris: Lightning Town
Lokasi di Jawa Kulon
Lokasi di Jawa Kulon
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Kulon
Pamaréntahan
 • Badan Pamaréntah Daérah Kota Dépok
 • Walikota Idris Abdul Shomad
 • Wakil Walikota Pradi Supriatna
Lega
 • Total 200,29 km2 (7,733 sq mi)
Luhurna
50–140 m (164–459 ft)
Pangluhurna
140 m (459 ft)
Panghandapna
50 m (164 ft)
Pangeusi
 (2014)
 • Total 1.869.681
 • Réngking 8th
 • Kapadetan 9.3×10−5/km2 (0.00.024/sq mi)
Zona wanci UTC+7 (WIB)
Kode pos
164xx, 165xx
Kode aréa 021 jeung 0251
Ramatloka depok.go.id

Kota Dépok (Basa Indonésia: Kota Depok, Basa Sunda: ᮊᮧᮒ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪) nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kota ieu aya di kiduleun Jakarta, nyaéta antara Jakarta-Bogor.

Dépok baheulana mangrupa kota kacamatan di wilayah Kabupatén Bogor, nu saterusna meunangkeun status kota administratif dina taun 1982. Ti mimiti 20 April 1999, Dépok ditetepkeun jadi kotamadya (ayeuna: kota) nu misah ti Kabupatén Bogor. Kota Dépok kawengku ku 6 kacamatan, nu dibagi deui kana sababaraha kalurahan.

Dépok mangrupa kota pangrojong Jakarta. Nalika jadi kota administratif dina taun 1982, pangeusina ukur 240.000 jiwa, tapi nalika jadi kotamadya dina taun 1999 pangeusina jadi 1,2 yuta jiwa (1.962.160 jalma (2013))[1]. Universitas Indonésia (kajaba Jurusan Kadokteran Umum) aya di wilayah Kota Dépok.

Walikota[édit | édit sumber]

Universitas[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. BPS Kota Depok, disungsi 15 April 2015

Media lokal[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan