Bandar Udara Internasional Soekarno–Hatta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bandar Udara Internasional Soekarno–Hatta
Soekarno–Hatta International Airport

Soekarno-Hatta Airport aerial view.jpg

IATA: CGK – ICAO: WIII
Ringkesan
Tipe bandara Publik
Nu boga Pemerintah Indonesia
Operator PT Angkasa Pura II
Ngalayanan Jabodetabek
Banten
Kabupaten Karawang
Kabupaten Sukabumi
Kota Sukabumi (Jawa Kulon)
Lokasi Kota Tangerang, Banten
Luhur AMSL 32 ft / 10 m
Koordinat 6°07′32″S 106°39′21″E / 6.12556°S 106.65583°E / -6.12556; 106.65583Koordinat: 6°07′32″S 106°39′21″E / 6.12556°S 106.65583°E / -6.12556; 106.65583
Ramat loka https://soekarnohatta-airport.co.id/
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
ft m
07R/25L 12,008 3,660 Beton
07L/25R 11,811 3,600 Aspal Beton
06/24 9,843 3,000 Aspal Beton
Statistik (2018)
Penumpang 66,908,159 Green Arrow Up Darker.svg 6.2%[1]
Pergerakan Pesawat 447,390 Green Arrow Up Darker.svg 8%
Kargo (Metrik Ton) 953,606 Green Arrow Up Darker.svg 16.73%[2]
Dampak Ekonomi & Sosial $5.1 miliyar & 705 ribu[3]
Sumber: Daftar bandar udara tersibuk di Indonesia,[4] Penumpang dan Pergerakan Pesawat ACI[5]
Kargo dari Angkasa Pura II Airports Company[6]

|}Bandara Internasional Soekarno-Hatta atawa Soekarno-Hatta International Airport nyaéta bandara internasional utama nu ngalayanan ibu kota Indonésia, Jakarta jeung sabudeureunnana. Bandara nu dioperasikeun ku PT Angkasa Pura II ieu miboga kode IATA CGK jeung kode ICAO WIII.

Data-data[édit | édit sumber]

Bandara Soekarno-Hatta Terminal I

Data Bandara[édit | édit sumber]

  • Lokasi : Tangerang, Banten, sabudeureun 20 kilométer ti Jakarta Barat
  • Luas : 1,8 rébu héktar, ngawengku lima kacamatan, Néglasari, Benda, Rawabokor, Kosambi jeung Teluk Naga
  • Luas Aréa Parkir: terminal I, 64.128 méter, bisa nampung 2.410 mobil. Terminal II, 51.330 méter, bisa nampung 2.700 mobil.
  • Ngalayanan penerbangan domestik jeung internasional,
  • Jarak ti Jakarta: 12 km (7 mil),
  • Posisi 06°07´32"S, 106°39´21"T,
  • Élevasi 10m (32 kaki),
  • 2 Terminal panumpang, 1 terminal husus (Haji/TKI), 8 Aircraft Stand

Data Lapangan Terbang[édit | édit sumber]

2 landas pacu
Runway 1: Héading 07R/25L, 3.660m (12,007 ft), ILS
Runway 2: Héading 07L/25R, 3.600m (11,811 ft), ILS

Terminal jeung Maskapai Penerbangan[édit | édit sumber]

Interior salahsahiji bagian tina terminal.

Bandara Internasional Soekarno-Hatta miboga 3 terminal. Terminal 1 ngaladenan sakabéh penerbangan domestik kajaba penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways. Terminal 2 ngaladenan sabagian penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways sarta sakabéh penerbangan internasional. Terminal 3 mangrupa terminal husus nu dipaké keur haji jeung ngiangkeun TKI. Terminal 1 jeung 2 disusun dina wangun liniér atawa semicircular.

Terminal 1[édit | édit sumber]

Terminal ieu miboga 3 sub-terminal, nyaéta sub-terminal A, B, dan C.

Terminal 1A[édit | édit sumber]

Terminal 1B[édit | édit sumber]

Terminal 1C[édit | édit sumber]

Terminal 2[édit | édit sumber]

Terminal 2 miboga 3 sub-terminal, nyaéta sub-terminal D keur sakabéh penerbangan internasional nu dioperasikeun ku maskapai penerbangan asing, sub-terminal E keur sakabéh penerbangan internasional nu dioperasikan ku maskapai pernerbangan lokal, jeung sub-terminal F keur sakabéh penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Sriwijaya Air jeung Nam Air.

Terminal 2D[édit | édit sumber]

Terminal 2E[édit | édit sumber]

Terminal 2F[édit | édit sumber]

Terminal 3[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

  1. "Preliminary world airport traffic rankings released". Diarsipkan dari versi asli tanggal 17 May 2020. Diakses tanggal 31 July 2019. 
  2. "Annual Report 2018" (PDF). 
  3. "Soekarno–Hatta International airport – Economic and social impacts". Ecquants. Diakses tanggal 14 September 2013. 
  4. (Persero), PT Angkasa Pura II. "Bandara Changi Terbaik, Soetta Berkembang Pesat – PT Angkasa Pura II". www.angkasapura2.co.id. Diarsipkan dari versi asli tanggal 28 March 2019. Diakses tanggal 18 March 2017. 
  5. "Preliminary 2012 World Airport Traffic and Rankings". Airports Council International. 26 March 2013. Diarsipkan dari versi asli tanggal 17 May 2013. Diakses tanggal 28 March 2013. 
  6. PT Angkasa Pura II (Persero). "Halaman Tidak Ditemukan – PT Angkasa Pura II". PT Angkasa Pura II (Persero). Diarsipkan dari versi asli tanggal 2017-06-27. Diakses tanggal 18 August 2015.