Jalan tol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Jalan '''Tol''' nyaeta jalan umum anu mangrupakeun sabahagian tina sistem jaringan jalan ogé dijadikeun jalan nasional dimana anu ngagunakeun ieu jalan kudu mayar dimana geus nepi ka gardu tujuan. jalan tol ieu minangkan jalan lintas alternatif. Tapi dimana diperlukeun jalan tol ieu bisa teu jadi jalan lintas alternatif. (UU No. 38/ 2004 tentang Jalan Pasal 44). [1]

Tujuan Pangwangunan Jalan Tol[édit | édit sumber]

Jalan Tol ngahaja diwangun supaya ngalancarkeun hubungan utamana lalulintas atawa balawiri-na daerah-daerah anu geus mekar, satuluyna bisa ngagampangkeun distribusi barang anapon jasa tangtu ieu bakal ngaronjatkeun tumuwuhna perekonomian. Béh dieuna dipiharep bisa ngurangan bangbaluh pamarentah ku ngaliwatan partisipasi pamakean jalan tol tangtuna ogé bakal ngaronjatna pemerataan hasil pangwangunan jeung kaadilan. (UU 38/2004 Pasal 43 ayat 1).[2]

Daftar jalan tol[édit | édit sumber]

Tos beroperasi[édit | édit sumber]

Masih diwangun[édit | édit sumber]

Rencana[édit | édit sumber]

Tilas jalan tol[édit | édit sumber]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

  1. https://pu.go.id/images/uploads/banner/Ntc_070704142624.pdf Frequently Ask Questions (FAQ) Seputar Jalan Tol
  2. https://pu.go.id/images/uploads/banner/Ntc_070704142624.pdf Frequently Ask Questions (FAQ) Seputar Jalan Tol