Jalur karéta api Rajawali-Cikampék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék (Aksara Sunda: ᮏᮜᮥᮁ ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮛᮏᮝᮜᮤ-ᮎᮤᮊᮙ᮪ᮕᮦᮊ᮪) nyaéta jalur karéta api anu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Jalur ieu ngaliwatan dua propinsi sarta 5 kabupatén/kota, nyaéta DKI Jakarta (Kota Jakarta Pusat jeung Kota Jakarta Timur) jeung Jawa Kulon (Kota Bekasi, Kabupatén Bekasi jeung Kabupatén Karawang). Jalur ieu geus diéléktrifikasi nepi ka Cikarang. Jalur ieu mangrupa salasahiji jalur antarkota anu padet di Indonésia jalurna geus ganda ti baheula kénéh (double track). Ku sabab ngaronjatna frékuénsi lalampahan KA, jalur ieu eukeur diwangun quadruple track (istilah séjén: double-double tracks [DDT]), anu miboga opat jalur, sapasang pikeun karéta api jarak jauh sarta sapasang pikeun KRL. Rencana na double-double track ieu bakak diwangun di pétak Manggarai-Cikarang.[1]


Per 9 April 2019, pétak Jatinegara-Cakung enggeus mangrupa double-double track, jadi lalampahan KRL jeung KA jarak jauh jadi leuwih lancar.[2]

Aya dua jembatan anu ngaliwatan dua walungan gedé, nyaéta Kali Bekasi (di deukeut Stasion Bekasi) jeung walungan Citarum (di deukeut Stasion Kedunggedéh).

Jalur ieu dibagi jadi dua, nyaéta:

  • Jalur karéta api Rajawali-Jatinegara
  • Jalur karéta api Jatinegara-Cikampék

Jalur nu kahubung[édit | édit sumber]

Jalur ieu ngahubungkeun babaraha jalur lian, nyaéta:

Daptar stasion jeung halteu[3][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Rajawali-Jatinegara[édit | édit sumber]

Jatinegara-Cikampék[édit | édit sumber]

Ruteu KRL anu ngalayanan jalur ieu[édit | édit sumber]

Ieu mangrupa ruteu KA Commuter Jabodetabek anu ngalayanan jalur ieu.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Okezone. "Proyek Double-Double Track Manggarai-Cikarang Rampung 2021 : Okezone Economy". https://economy.okezone.com/ (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-05-04. 
  2. Hikam, Herdi Alif Al. "Double Double Track Jatinegara-Cakung Mulai Operasi Jumat Ini". detikfinance. Diakses tanggal 2019-05-04. 
  3. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg