Stasion Bekasi Timur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bekasi Timur
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BKST.png
  • Singgetan: BKST
  • Nomor: -
Stasiun Bekasi Timur, 2019.jpg
Stasion Bekasi Timur, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBekasi
AlamatJalan Ir. H. Juanda
Sajarah
Dibuka7 Oktober 2017
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+19 m
Perenahna[2]km 29+950 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Tambun-Cikampék
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Bekasi-Manggarai
Jumlah péron1 peron pulau
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Ya
Papan Ngaran Stasion Bekasi Timur

Stasion Bekasi Timur (BKST) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮨᮊᮞᮤ ᮒᮤᮙᮥᮁ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Durén Jaya, Bekasi Timur, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu kagolong stasion anyar. Stasion ieu diwangun lantaran kapasitas Stasion Bekasi geus overloadpikeun ngalayanan panumpang komuter.

Stasion Bekasi Timur diresmikeun tanggal 7 Oktober 2017 ku Menteri Perhubungan Indonésia, Budi Karya Sumadi bareng jeung diresmikeunna KRL Blue Line jurusan Stasion Cikarang.[4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[5] K01 Perumnas III Bekasi Timur-Terminal Bekasi
K19 Mutiara Gading Timur-Terminal Bekasi
K19A Pondok Timur-Terminal Bekasi
K34 Cibitung-Terminal Bekasi
K34A Tambun Selatan-Terminal Bekasi
Transjakarta B21 (Suburban Express) Terminal Bekasi-Grogol 2 (liwat Bekasi Timur)
B21 (Suburban Express) Terminal Bekasi-Juanda (liwat Bekasi Timur)
B23 (RoyalTrans) Terminal Bekasi-Stasion Manggarai (liwat Bekasi Timur)
B24 (RoyalTrans) Terminal Bekasi-Kalideres (liwat Bekasi Timur)
Mayasari Bakti AC05 Terminal Bekasi-Terminal Blok M (liwat Bekasi Timur)
AC29 Terminal Bekasi-Kalideres (liwat Bekasi Timur)
AC52 Terminal Bekasi-Stasion Tanah Abang (liwat Bekasi Timur)
AC132 Terminal Bekasi-Terminal Lebak Bulus (liwat Bekasi Timur)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. Pitoko, Ridwan Aji (7 Oktober 2017). "Menhub Resmikan Stasiun Bekasi Timur dan KRL Bekasi-Cikarang". Kompas.com. Diakses tanggal 10 Oktober 2017. 
  5. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Bekasi
Stasion saenggeusna:
Stasion Tambun


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°14′49″S 107°01′05″E / 6.246888°S 107.018111°E / -6.246888; 107.018111