Stasion Tambun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tambun

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TB.png
  • Singgetan: TB
  • Nomor: 0505
Stasiun Tambun.jpg
Stasion Tambun anyar nalika proses pawangunan, 2019
LokasiJalan Mekarsari
Mekarsari, Tambun Selatan, Bekasi, Jawa Kulon, 17510
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°15′31″S 107°03′22″E / 6.25861°S 107.056°E / -6.25861; 107.056Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°15′31″S 107°03′22″E / 6.25861°S 107.056°E / -6.25861; 107.056
Luhur+19 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 33+359 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo anu aya tanggaan anu sarua jangkungna
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1898
Éléktrifikasi2017
Ngaran saméméhnaTamboen
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Layanan
Cilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), Jatiluhur/Lokal CKP, jeung KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan panjualan langsung pikeun karéta api Lokal Purwakarta/Cikampék sarta kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Tambun (TB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮙ᮪ᮘᮥᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Mekarsari, Tambun Selatan, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ku Daérah Operasi I Jakarta. Salian ti ngalayanan KRL Commuter Line, stasion ieu ogé ngalayanan KA Lokal Walahar/Cilamaya sarta KA Lokal Jatiluhur.

Ti tanggal 7 Oktober 2017 stasion ieu geus ngalayanan ruteu KRL Commuter Line Blue Line jurusan Cikarang-Jakarta Kota

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 12 Agustus 2008 jam 7.31, KA Lokal 681 jurusan Karawang-Jakarta Kota anjlog di jalur 4. Euweuh korban jiwa dina kajadian ieu.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. AntaraNews.com: Penyebab KA Anjlok Belum Diketahui

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Bekasi Timur
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibitung