Stasion Tambun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tambun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun TB.png
  • Singgetan: TB
  • Nomor: 0505
Stasiun Tambun.jpg
Stasion Tambun
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bekasi
Kacamatan Tambun Selatan
Désa Mekarsari
Alamat Jalan Mekarsari
Kodeu pos 17510
Sajarah
Dibuka 1898
Ngaran saméméhna Stasiun Tamboen
Taun éléktrifikasi 2017
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +19 m
Perenahna[2] km 33+359 lintas JakartaJatinegaraCikampék
Layanan Cilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), Jatiluhur/Lokal CKP, jeung KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Sistem tikét online, ngalayanan panjualan langsung pikeun karéta api Lokal Purwakarta/Cikampék sarta kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péron Hiji péron sisi sarta tilu péron pulo anu aya tanggaan anu sarua jangkungna
Tipeu pasinyalan Éléktrik tipeu Kyosan K5B[3]

Stasion Tambun (TB) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Mekarsari, Tambun Selatan, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ku Daérah Operasi I Jakarta. Salian ti ngalayanan KRL Commuter Line, stasion ieu ogé ngalayanan KA Lokal Walahar/Cilamaya sarta KA Lokal Jatiluhur.

Ti tanggal 7 Oktober 2017 stasion ieu geus ngalayanan ruteu KRL Commuter Line Blue Line jurusan Cikarang-Jakarta Kota

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 12 Agustus 2008 jam 7.31, KA Lokal 681 jurusan Karawang-Jakarta Kota anjlog di jalur 4. Euweuh korban jiwa dina kajadian ieu.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. AntaraNews.com: Penyebab KA Anjlok Belum Diketahui

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Bekasi Timur
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibitung

Koordinat: 6°09′42″S 106°50′29″E / 6.1616596°S 106.8413919°E / -6.1616596; 106.8413919


Stasiun Selatan Bandung.jpg