Karéta api Walahar Éksprés

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Walahar Éksprés
KA 324A Walahar Ekspres di Stasiun Kedunggedeh.jpg
KA 324 Walahar Éksprés di Stasion Kedunggedeh
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tanjung Priok
Stasion Purwakarta
Operasi
Dibuka 1971
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +84 m (Purwakarta)
Rangkéan K3 0 14 25 JAKK kabogaan Karéta api Jayabaya pernah mawa Rangkéan ieu

Karéta api Walahar Éksprés (baheula Patas Purwakarta atawa Lokal Purwakarta) atawa anu osok disebut odong-odong (padahal istilah odong-odong ngarujuk kana Karéta api lokal Cikampék anu ngalayanan nepi ka Cikampék) nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Tanjung Priok - Purwakarta (asalna Tanjung Priok - Purwakarta, tuluy Jakarta Kota - Purwakarta).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Ti tanggal 8 Juni 2019, Stasion Kemayoran TEU BERHENTI deui. Ieu stasion nu dilayanan revisi 8 Juni 2019:

KATERANGAN:

Tanda ieu "*" ti arah Tanjung Priok teu berhenti/ngaliwat

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203
  • 6-7 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Walahar Éksprés dijalankeun 3 kali, boh ka Tanjung Priok, boh ka Purwakarta.[2] . Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Jatiluhur Éksprés

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Jadwal KA Lokal Cikampek dan Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2016
  2. Jadwal KA Lokal Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2014

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg