Karéta api Jatiluhur Éksprés

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jatiluhur Éksprés
KA 323A Jatiluhur Ekspres di Sinyal Masuk Stasiun Jatinegara.jpg
KA 323 Jatiluhur Éksprés di Sinyal Asup Stasion Jatinegara Dina Poé Isuk
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tanjung Priok
Stasion Cikampék
Operasi
Dibuka 21 Januari 1966
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 40 s.d. 90 km/jam

Karéta api Jatiluhur Éksprés (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮒᮤᮜᮥᮠᮥᮁ ᮆᮊ᮪ᮞ᮪ᮕᮢᮦᮞ᮪) nyaéta karéta api komutér ékonomi kabogaan PT Kereta Api Indonesia anu ngahubungkeun Tanjung Priuk jeung Cikampék. Karéta ieu mangrupa salasahiji primadona masyarakat Cikampék anu rék ka Jakarta atawa sabalikna. Unikna karéta ieu kadang disebut ogé istilah odong-odong. Karéta api ieu ngan eureun di sabaraha stasion, meski éta karéta api nyaéta karéta favorit sabab cukup gancang jeung harga tiket anu pang murahna, Rp5.000,00.[1]

Kiwari, lalampahan anu saméméhna tuntung di stasion Jakarta Kota, kiwari dibalikeun ka rute aslina di stasion Tanjung Priuk sanggeus optimalisasi palayanan KRL di Jakarta Kota. Kiwari karéta api éta jeung jeung karéta api Walahar Éksprés pikeun parpanjangan ka stasion Purwakarta.

Ngaran Jatiluhur Éksprés asalna ti ngaran waduk di Kabupatén Purwakarta, nyaéta Waduk Jatiluhur. Waduk ieu ngalir cai nepi ka Walungan Ci Tarum.

Jadwal[édit | édit sumber]

Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


KA Galunggung Nagreg.jpg