Karéta api Jayabaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jayabaya
KA Jayabaya berangkat dari Stasiun Cikampek.jpg
KA Jayabaya mangkat ti Stasion Cikampék
Informasi
Kelas Bisnis (1961-2006)
Ékonomi AC plus (2014-2019)
Éksékutip jeung Ékonomi AC Plus (2019-kiwari)
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Pasarturi
Stasion Malang
Operasi
Dibuka 1961 (KA Jayabaya Utara Bisnis)
2014 (KA Jayabaya Ékonomi)
Ditutup 2006
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Jayabaya (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮚᮘᮚ) nyaéta karéta anu kiwari kelas éksekutip jeung ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Malang.[1] Médalna GAPEKA 2019, Karéta ieu diberangkatkeun ti Pasar Senén sore, nepi di Malang isuk. Mangkat ti Malang beurang nepi Pasar Senén peuting-peuting, sabab rangkéan ieu bisa digunakeun ku KA Anjasmoro.[2] Karéta ieu maké livery panganyarna, anu rencanana dipaké ku kabéh karéta. [1] Stamformasi karéta ieu nyaéta 1 Lokomotip CC206, 7 karéta kelas ékonomi (K3), 1 karéta makan (MP3/MP2/KM1/M1), 4 karéta éksekutip jeung 1 karéta pembangkit lamun aya masalah dina MP2/MP3-na.[1] Karéta api Jayabaya eureun di Stasion Pasar Senén, Stasion Jatinegara (nu arah sabalikna), Stasion Bekasi (nu arah sabalikna), Stasion Karawang, Stasion Cikampék, Stasion Jatibarang, Stasion Cirebon, Stasion Tegal, Stasion Pemalang, Stasion Pekalongan, Stasion Weleri, Stasion Semarang Poncol, Stasion Ngrombo, Stasion Randublatung, Stasion Cepu, Stasion Bojonegoro, Stasion Babat, Stasion Lamongan, Stasion Surabaya Pasarturi, Stasion Surabaya Gubeng, Stasion Sidoarjo, Stasion Bangil, Stasion Lawang, Stasion Malang.[1] Karéta ieu anu mimiti maké shortcut (jalan pintas) Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Informasi kereta api Jayabaya (id) diakses tanggal 28 Januari 2016
  2. Jadwal perjalanan KA Jayabaya (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) https://www.kereta-api.co.id/

KA Galunggung Nagreg.jpg