Stasion Pemalang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pemalang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PML.png
  • Singgetan: PML
  • Nomor: 2416
Stasiun Pemalang 2019.jpg
Stasion Pemalang
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténPemalang
KacamatanPemalang
DésaPelutan
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+6 m
Perenahna[2]km 120+087 lintas Semarang Poncol-Tegal-Cirebon
LayananArgo Cheribon, Bangunkarta, Jayabaya, Gumarang, Ciremai, Kamandaka, Joglosemarkerto, Menoréh, Kaligung, Tawang Jaya (régulér, prémium, & tambahan), jeung Brantas Tambahan (arah Jakarta)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan jeung panjualan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua jangkungna)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu VPI GRS/Alstom kalawan interlocking Len[3]

Stasion Pemalang (PML) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Pelutan, Pemalang, Pemalang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +6 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang; mangrupa stasion panggedéna sarta hiji-hijina stasion anu ngalayanan panumpang di di Kabupatén Pemalang. Stasion ieu deukeut jeung pasar kota Pemalang.

Mimitina ieu stasion boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ti saprak jalur ganda karéta api Tegal ka Pekalongan diresmikeun per 9 Séptémber 2009,[4] jalur 2 éksisting stasion dijadikeun sepur lempeng arah Semarang–Surabaya sarta jalur 3 dijadikeun sepur lurus arah Cirebon–Jakarta. Salian ti éta, diwangun jalur 4 minangka sepur bélok anyar, sarta dipasagan kanopi anu diduga urut Stasion Demak,[5] anu matak kacirina saperti stasion anu rada tohaga.

Kaunikan stasion ieu nyaéta disetélna lagu Andé-andé Lumut vérsi instruméntal lamun aya karéta api anu datang atawa anu indit.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Bangunkarta, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Semarang-Solo-Madiun

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Tawang Jaya Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tawang Jaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang

Pasalingsingan jeung persusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Pemalang per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapéka 2019).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
264 Menoréh Semarang Tawang (SMT) Ékonomi AC Plus 00.10 00.14
79 Bangunkarta Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 00.12 00.16
330 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC 04.47 04.51
280 Kaligung Ékonomi AC Plus 05.27 05.30
32 Argo Cheribon Pemalang (PML) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 05.45 -
23 Jakarta Gambir (GMR) - 06.35
271 Kaligung Cirebon Prujakan (CNP) Ékonomi AC Plus 06.51 06.54
187/188 Kamandaka Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 07.36 07.39
149/152 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 08.22 08.24
263 Menoréh Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Plus 09.55 09.57
193/194/195 Joglosemarkerto Tegal (TG) nyambung ka Solo Balapan (SLO)-Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 10.08 10.10
279 Kaligung Brebes (BB) Ékonomi AC Plus 10.36 10.40
272 Semarang Poncol (SMC) 10.51 10.53
262 Tawang Jaya Prémium Semarang Tawang (SMT) Ékonomi AC Prémium 11.35 11.38
199/200/201 Joglosemarkerto Solo Balapan (SLO) nyambung ka Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 12.47 12.50
189/190 Kamandaka Tegal (TG) nyambung ka Purwokerto (PWT) 12.52 12.54
278 Kaligung Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Plus 13.01 13.04
151/150 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 13.53 13.55
329 Tawang Jaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 15.17 15.20
273 Kaligung Tegal (TG) Ékonomi AC Plus 15.32 15.35
274 Semarang Poncol (SMC) 17.12 17.15
277 Tegal (TG) 18.28 18.31
80 Bangunkarta Surabaya Gubeng (SGU) Éksekutip Satwa 19.41 19.43
191/192 Joglosemarkerto Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 19.55 19.57
276 Kaligung Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Plus 20.09 20.11
134 Gumarang Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Bisnis 20.25 20.46
116/113 Jayabaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 20.54 20.56
153/156 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 21.08 21.10
275 Kaligung Tegal (TG) Ékonomi AC Plus 21.37 21.41
114/115 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 21.39 21.43
133 Gumarang Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Bisnis 21.53 21.56
261 Tawang Jaya Prémium Ékonomi AC Prémium 22.14 22.18
197/198 Kamandaka Tegal (TG) nyambung ka Purwokerto (PWT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.28 22.31
155/154 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 23.15 23.42
  • KA Tambahan (beroperasi nalika usum lebaran jeung natal-pabaru; kadang ogé pas poé peré nasional atawa tungtung minngu anu tangtu)
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
7015 Brantas Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Bisnis & Ékonomi AC Plus 17.28 17.47

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 
  5. Berkarya, Mari. "Inilah Penampilan Stasion Demak Ketika Masih Aktif". Diakses tanggal 2019-07-30. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Loka resmi KAI jeung jadwal karéta api taun 2019

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Suradadi
Stasion saenggeusna:
Stasion Petarukan



Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°53′15″S 109°23′18″E / 6.887375°S 109.3882084°E / -6.887375; 109.3882084