Jalur karéta api Tegal-Brumbung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalur karéta api Tegal–Brumbung
Spoorlijn bij Weleri, Bestanddeelnr 1759.jpg
Sinyal mékanik arah Weleri
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Beroperasi
Stasion awal Tegal
Stasion ahir Brumbung
Operasi
Dibuka 1867-1897
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi IV Semarang
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60 s.d. 100 km/jam

Jalur karéta api Tegal-Brumbung nyaéta jalur karéta api aktip anu ngahubungkeun Stasion Tegal jeung Stasion Brumbung kurang leuwih 160 kilométer liwat Stasion Semarang Poncol jeung Stasion Semarang Tawang. Jalur ieu mangrupa jalur utama kalér anu ngahubungkeun Jakarta jeung Surabaya. Sakabéh jalur asup ka Daérah Operasi IV Semarang sarta sakabéhna mangrupa jalur ganda. Jalur ieu mibanda pamandangan anu rupa-rupa, ti mimiti pasawahan, basisir, padumukan kota, nepi ka leuweung jati.

Jalur ganda Petarukan-Pemalang diwangun di taun 2007-2008, sarta diuji coba di tanggal 30 Oktober 2008.[1] serta dilanjut menuju Tegal pada tahun 2009.[2] Pangwangunan dituluykeun nepi ka Tegal di taun 2009. di tanggal 9 Séptémber 2009, Présidén Républik Indonésia Susilo Bambang Yudhoyono ngaresmikeun jalur ganda Tegal-Pekalongan.[3]

Pangwagunan jalur ganda dituluykeun di taun 2012-2013, kalawan total tanah anu dibébaskeun legana 1.165.395 méter pasagi.[4] Pangwangunan di antarana ngagenti rél jeung babantalna, sarta motong jalur ku cara meulah pasir di sisieun laut Pantura.

Jalur anu kahubung[édit | édit sumber]

Aktip[édit | édit sumber]

Nonaktip[édit | édit sumber]

Daptar stasion jeung halteu[5][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Tegal-Pekalongan[édit | édit sumber]

Pekalongan-Weleri[édit | édit sumber]

Weleri-Brumbung[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Detail Badan Usaha". lpjk.org. Diakses tanggal 2018-04-11. 
  2. "Rel Kereta Api Ganda". www.antarafoto.com. Diakses tanggal 2018-04-11. 
  3. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 
  4. "Sudah 795.654 Meter Lahan Dibebaskan untuk Jalur Ganda KA Pantura - Berita Trans" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2013-10-02. http://beritatrans.com/2013/10/02/sudah-795-654-meter-lahan-dibebaskan-untuk-jalur-ganda-ka-pantura/. Diakses pada 2018-04-11 
  5. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg