Stasion Alastua

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Alastua
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun ATA.png
  • Singgetan: ATA
  • Nomor: 2602
Stasiun Alastua 2019.jpg
Stasion Alastua, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KotaSemarang
KacamatanPedurungan
KalurahanTlogomulyo
Kodeu pos50195
Sajarah
Dibuka1867
Ngaran saméméhnaStasiun Halteu Allas-Toewa, Alastoewo
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+6 m
Perenahna[2]km 7+113 lintas Semarang TawangBrumbung
LayananKedung Sepur
Pamesenan tikétNgan naglayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur6 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron4 (dua péron sisi jeung dua péron pulo)
Tipeu pasinyalanMékanik tipeu Siemens & Halske semiotomatis kalawan modifikasi sinyal muka jinis éléktrik (n.k. 2012) Éléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2012-ayeuna)

Stasion Alastua (ATA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tlogomulyo, Pedurungan, Semarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +6 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Stasion iue mangrupa stasion pangwétanna di Kota Semarang.

Stasion ieu boga genep jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Karéta api anu eureun di ieu stasion nyaéta Karéta api Kedung Sepur.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 4 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Alastua-Gubung diresmikeun di bulan Agustus 2013,[3] sarta pétak Alastua-Semarang Tawang di bulan Désémber 2013,[4] jalurna nambahan jadi genep.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kedung Sepur, jurusan Semarang jeung jurusan Ngrombo (komuter éksekutip)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Faisol, Edi (2013-08-28). "Rel Ganda Alastua-Gubug Siap Dilalui". Tempo.co. Diakses tanggal 2020-04-11. 
  4. Buwono, Bakti (2013-12-15). "Jalur Rel Ganda Alastuwo-Tawang Sepanjang Delapan Km Dioperasikan". TribunJateng.com. Diakses tanggal 2020-04-11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Semarang Tawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Brumbung