Stasion Brumbung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Brumbung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BBG.png
  • Singgetan: BBG
  • Nomor: 2604
Stasiun Brumbung 2020.jpg
Stasion Brumbung taun 2020
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténDemak
KacamatanMranggen
DésaKembangarum
Kodeu pos59567
Sajarah
Dibuka1867
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+16 m
Perenahna[2]
LayananJoglosemarkerto, Kedung Sepur, angkutan Semén Dynamix, peti kemas, sarta layanan perewis jeung pasusulan antarkaréta api
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur7
  • Emplasemén kidul: 3 (jalur 2: sepur lempeng)
  • Emplasemén kalér: 4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3
  • Emplasemén kidul: hiji péron sisi anu rada pendék
  • Emplasemén kalér: hiji péron sisi sarta hiji péron pulo di antara jalur 3 jeung 4 anu rada jangkung
Tipeu pasinyalanMekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis dengan modifikasi sinyal muka jenis elektrik (s.d. 2010) Elektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02 (2010-sekarang)

Stasion Brumbung (BBG) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Kembangarum, Mranggen, Demak. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Stasion iue mangrupa stasion hiji-hijina anu aktip kénéh di Kabupatén Demak.

Stasion ieu boga tujuh jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Karéta api anu eureun di ieu stasion nyaéta Karéta api Kedung Sepur.

Jalur ganda pétak Alastua-Gubung anu ngaliwatan ieu stasion diresmikeun di bulan Agustus 2013.[3]

Layanan kereta api[édit | édit sumber]

Penumpang[édit | édit sumber]

Barang[édit | édit sumber]

Angkutan Semen Dynamix, jurusan Cilacap

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Faisol, Edi (2013-08-28). "Rel Ganda Alastua-Gubug Siap Dilalui". Tempo.co. Diakses tanggal 2020-04-11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Alastua
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Brumbung-Gundih
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Tangoeng
Jalur karéta api Brumbung-Gambringan
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Tegowanu
Stasiun Selatan Bandung.jpg