Karéta api Joglosemarkerto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PapanKeretaApi 2020.svg
KA JOGLOSEMARKERTO
Yogya - Solo - Purwokerto - Tegal - Semarang (PP)
Karéta api Joglosemarkerto
Joglosemarkerto YK.jpg
KA Joglosemarkerto saenggeus indit ti Stasion Yogyakarta
Informasi
Sistem Karéta api aglomerasi
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Jawa Tengah
Stasion awal (Looping)
Stasion ahir (Looping)
Operasi
Dibuka 1 Désémber 2018
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Karéta api Joglosemarkerto nyaéta karéta api aglomerasi jarak manengah kelas éksekutip jeung ékonomi anu ruteuna ngurilingan Jawa Tengah (Solo Balapan - Yogyakarta - Purwokerto - Semarang). Karéta api ieu diresmikeun di tanggal 1 Désémber 2018 minangka hasil ngahijikeun layanan Karéta api Kamandaka jeung Karéta api Joglokerto.[1]

Pikeun sakali kuriling, ieu karéta butuh waktu kira-kira 11 jam. Karéta ieu maké rangkéan urut karéta api Joglokerto, karéta api Kamandaka, jeung hiji rangkeán karéta api Jaka Tingkir. Ku ayana karéta api Joglosemarkerto, panumpang ti Tegal atawa Semarang bisa langsung ka Yogyakarta atawa Solo tanpa ganti karéta heula di Purwokerto, kitu ogé sabalikna.

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api Joglosemarkerto eureun di babaraha stasion pikeun naék-turunkeun panumpang. Di antarana:

Data téknis[édit | édit sumber]

Ruteu Lintas lingkar Jawa TengahYogyakarta
(Surakarta–Semarang–Purwokerto–Yogyakarta–Solo)
Susunan rangkéan karéta
Karéta nomor Karéta pembangkit (P) 1 2 3 Karéta makan 1 2 3 4 5 6
Katerangan Karéta panumpang kelas éksekutip (K1) Karéta panumpang kelas ékonomi (K3)
Catatan : Susunan rangkéan karéta bisa robah sawaktu-waktu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Inilah Rute KA Joglosemarkerto! | Indonesia Baik". indonesiabaik.id. Diakses tanggal 2021-12-16. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg