Stasion Slawi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Slawi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SLW.png
  • Singgetan: SLW
  • Nomor: 2807
Stasiun Slawi 2019.jpg
Stasion Slawi, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténTegal
KacamatanSlawi
DésaPakembaran
AlamatJalan Kemiri
Kodeu pos52415
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+38 m
Perenahna[2]km 13+520 lintas Tegal-Slawi-Prupuk
LayananKamandaka jeung Joglosemarkerto
Pamesenan tikétSistem tikét onliné, nga;ayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi anu rada pendék sarta satu péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya

Stasion Slawi (SLW) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pakembaran, Slawi, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +38 méter ieu kaasup ma Daérah Operasi V Purwokerto.

Ti tanggal 22 Januari 2005, sistem pasinyalan di ieu stasion geus diganti ti nu asalna mékanik jadi éléktrik. Stasion ieu mangrupa stasion kahiji di Indonésia anu maké sinyal éléktrik meunang nyieun jero nagri, nyaéta ku PT Len Industri Indonesia (Persero).[4]

Stasion ieu jadi hiji-hijina stasion anu aktip kénéh di jalur karéta api Tegal-Prupuk. Alatan sepina ieu jalur, loba stasion anu dinonaktipkeun sarta nyésakeun stasion Slawi wungkul.

Di tanggal 17 Pébruari 2014, PT Kereta Api Indonesia ngoperasikeun Karéta api Kamandaka ruteu Semarang-Purwokerto.[5] Ti tanggal 1 Désémber 2019, operasional KA Kamandaka digentikeun ku KA Joglosemarkerto anu ruteuna ngurilingan Jawa Tengah jeung Yogyakarta.[6] Tuluy di tanggal 1 Pébruari 2019, KA Kamandaka dioperasikeun deui husus pikeun ruteu Semarang-Purwokerto.[7]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang kelas campuran éksekutip-ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. "KA Kaligung Angkut Penumpang di Slawi". Suara Merdeka Cetak. 23 Januari 2005. Diakses tanggal 25 September 2017. 
  5. "KA Kamandaka Semarang-Purwokerto Beroperasi | Ekonomi". Bisnis.com. Diakses tanggal 2019-02-03. 
  6. Media, Kompas Cyber. "KA Joglosemarkerto Beroperasi, Ini Informasi Lengkap Jadwal dan Tarif". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-02-03. 
  7. Anugrah, Arbi. "KA Kamandaka Kembali Melayani Relasi Purwokerto-Semarang". detiknews. Diakses tanggal 2019-02-03. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Kudailé
Stasion saenggeusna:
Stasion Balapulang
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°58′55″S 109°08′12″E / 6.9818703°S 109.1365582°E / -6.9818703; 109.1365582