Karéta api Jaka Tingkir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Jaka Tingkir
KA Jaka Tingkir di Stasiun Pasar Senen.jpg
KA Jaka Tingkir di Stasion Pasar Senén anu badé disiapkeun langsir
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Purwosari
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Papan Ngaran Karéta api Jaka Tingkir masih rutena ka Lempuyangan

Karéta api Jaka Tingkir (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮊ ᮒᮤᮀᮊᮤᮁ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦗꦏ​ꦠꦶꦁꦏꦶꦂ , Sepur Joko Tingkir) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Purwosari - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Ti tanggal 1 Desember 2018 layanan KA Jaka Tingkir ieu teh dipondokan jadi relasi Pasar Senén - Lempuyangan PP. Perkawis ieu dipigawé minangka beroperasina Karéta api Joglosemarkerto anu ngagunakeun hiji set rangkéan eks Jaka Tingkir. Kiwari, karéta ieu geus dipanjangan deui ka Stasion Purwosari dina GAPEKA 2019 ieu.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api ieu eureun di: Stasion Purwosari | Stasion Klaten | Stasion Lempuyangan | Stasion Wates | Stasion Jenar | Stasion Kutoarjo | Stasion Gombong | Stasion Kroya | Stasion Purwokerto | Stasion Cirebon Prujakan | Stasion Karawang | Stasion Jatinegara | Stasion Pasar Senén

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Jaka Tingkir diberangkatkeun ti Stasion Purwosari isuk, nepi di Stasion Pasar Senén soré, lamun berangkat ti Pasar Senén soré, nepi di Purwosari peuting-peuting. Sabab, rangkéanna maké KA Majapahit. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Bengawan

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Jaka Tingkir (id) diakses tanggal 2 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg