Karéta api Jaka Tingkir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Jaka Tingkir
KA Jaka Tingkir di Stasiun Pasar Senen.jpg
KA Jaka Tingkir di Stasion Pasar Senén anu badé disiapkeun langsir
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Lempuyangan
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Papan Ngaran Karéta api Jaka Tingkir

Karéta api Jaka Tingkir nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Ti tanggal 1 Desember 2018 layanan KA Jaka Tingkir ieu teh dipondokan jadi relasi Pasar Senén - Lempuyangan PP. Perkawis ieu dipigawé minangka beroperasina Karéta api Joglosemarkerto anu ngagunakeun hiji set rangkéan eks Jaka Tingkir

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Katerangan : Tanda ieu "*" nu arah ka Jakarta wae. Sedangkeun tanda ieu "**" nu arah ka Lempuyangan wae.

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Jaka Tingkir diberangkatkeun ti Stasion Lempuyangan peuting, nepi di Stasion Pasar Senén isuk-isuk, berangkat deui ti Pasar Senén isuk, nepi di Lempuyangan sore. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Bengawan

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Jaka Tingkir (id) diakses tanggal 2 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg