Stasion Jenar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Stasion Jenar
Galat skrip: tidak ada modul tersebut "Rail-interchange multi".

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JN.png
  • Singgetan: JN
  • Nomor: 3003
Stasiun Jenar.jpg
Stasiun Jenar
Lokasi, Purwodadi, Purworejo, Jawa Tengah,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°48′09″S 110°00′04″E / 7.80242°S 110.00115°E / -7.80242; 110.00115Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°48′09″S 110°00′04″E / 7.80242°S 110.00115°E / -7.80242; 110.00115
Luhur+18 m
OperatorDaérah Operasi VI Yogyakarta
Letak ti pangkalkm 492+443 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua-rua rada luhur; euweuh péron antara jalur 2 jeung 3)
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Bogowonto jeung Prambanan Éksprés (Praméks)
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3]
Pamesenan tikétSistem tikét daring, ngalayanan pamesenan langsung di loket.
Lokasi dina peta

Stasion Jenar nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bragola, Purwodadi, Purworejo. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi VI Yogyakarta sarta mangrupa stasion pangkulonna di Daop 6. Stasion ieu ngan 150 méter ti Jalan Raya Purworejo-Wates.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Antar kota[édit | édit sumber]

KAI Communter[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi KAI dan jadwal kereta api

Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari
Stasion saméméhna:
Stasion Kutoarjo
Stasion saenggeusna:
Stasion Wojo


Citakan:Stasiun-Jateng-stub